Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джамала увійшла до списку лідерів УП 100

Вівторок, 21 листопада 2023, 14:29
Джамала увійшла до списку лідерів УП 100
Джамала, фото УП

Українська співачка й композиторка Джамала увійшла до 100 українських лідерів, обраних "Українською правдою": її відзначили у категорії "Культура". 

Джерело: "Українська правда"

Деталі: 22 листопада "Українська правда" врочисто представить усіх своїх обранців із рейтингу лідерів УП-100.

Реклама:

Джамала, справжнє ім'я якої Сусана Джамаладінова, – одна з яскравих та впливових українських співачок. Музикантка кримськотатарського походження завоювала славу своїм потужним голосом та піснями з глибоким сенсом. 

У 2016 році Джамала виграла конкурс "Євробачення" завдяки своїй пісні "1944", в якій співачка розповіла про депортацію кримських татар, яку СРСР здійснив у 1944 році, за часів Йосипа Сталіна. 

У ній вона виразила свій біль від втрати рідної землі та тих, кого радянська влада примусово депортувала з півострова. Однією з таких історій була власна – про її прабабусю, яку виселили з Криму з пʼятьма дітьми. 

ВІДЕО ДНЯ

У травні 2023 року Джамала випустила ще один унікальний альбом під назвою "Qırım". У ньому команда співачки зібрала автентичні кримськотатарські пісні з 14 різних регіонів Криму. 

"Альбом "Qırım" складається з 14 пісень, які певною мірою збирають півострів, як пазл", – розповідала Джамала в інтерв'ю "Українській правді".

Роботу над альбомом команда Джамали почала ще у 2020 році. Створювала його разом з композитором-аранжувальником Артемом Рощенком, звукоінженером Максимом Гладецьким і саунд-продюсером Сергієм Круценком. 

Джамала у топ 100 лідерів УП
Джамала у топ 100 лідерів УП
Українська правда

Під час повномасштабної війни співачка неодноразово давала благодійні концерти, щоб зібрати кошти для українських військових. 

В одному зі зборів вона виставила на аукціон своє фортепіано, щоб допомогти зібрати гроші для бійців з Криму. Фортепіано Джамали продали за 400 тисяч гривень. 

"На ньому були написані всі альбоми. Без перебільшення, моя найрідніша річ та найрідніші спогади. Це піаніно проїздило по всім орендованим квартирам. Пережило пандемію. Залишилось цілим, коли біля будинку були вибухи. Словом, час передати його в надійні руки", – написала виконавиця у соцмережах.

Нещодавно Росія оголосила Джамалу у розшук за кримінальною статтею, проте за якою саме, не уточнюється. 

Хто ще увійшов до сотні лідерів за версією УП? Приходь 22 листопада на захід і дізнайся!

Купити квиток та переглянути розклад події можна за посиланням.

Генеральними партнерами заходу стали юридична компанія ADER HABER, ІНТЕРПАЙП і ВГО "ФРНГ" (Федерація роботодавців нафтогазової галузі).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: