Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начмеда, який поскаржився на неякісні турнікети, понизили у посаді

П'ятниця, 8 березня 2024, 12:36
Начмеда, який поскаржився на неякісні турнікети, понизили у посаді
Антон Шевчук, фото Facebook

Після суворої догани від командування начальника медичної служби 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Антона Шевчука, який у липні 2023 року виявив у своїй бригаді китайські турнікети та попросив Командування медичних сил замінити їх, перевели на нижчу посаду в інший підрозділ.

Джерело: Антон Шевчук у коментарі УП, "Слідство.Інфо"

Пряма мова Антона Шевчука: "Мені не шкода, що все так сталося. Не посада робить людину, а людина посаду. Після того, як ВСП написало, що неякісні турнікети – це моя "власна думка", у деяких бригадах ці турнікети замінили, я зустрічався з кількома начмедами. 

Реклама:

Ганна Маляр тоді за тиждень заявила, що військовим видали 80 тисяч якісних турнікетів, це означає, що 40 тисяч людей отримали шанс вижити. Шкода тільки, що після цього мене поставили на ту посаду, де я в принципі нічого не можу зробити для забезпечення. 

Держава стільки грошей вгрохала в моє навчання, а тепер я буду начальником відділення. Втім сподіваюся, що мій приклад показав іншим, що можна боротися за хороші аптечки та турнікети. Не я ж один бачив ці проблеми".

Деталі: Як повідомляє видання "Слідство.Інфо", після оголошення суворої догани в серпні 2023 року Шевчук потрапив до лікарні. У цей час його замінили іншим військовим у 82-й окремій десантно-штурмовій бригаді та відправили на запасний командний пункт й наказали чекати подальших розпоряджень.

ВІДЕО ДНЯ

Там він пробув майже місяць, поки його не перевели на нижчу посаду начальника евакуаційного відділення медичної роти у нову механізовану бригаду Сухопутних військ. До цього Шевчук служив у Десантно-штурмових військах.

Крім цього, за словами Шевчука, у нього проводили обшуки правоохоронці. Каже, що шукали незареєстровану зброю. Також Шевчук розповів журналістам "Слідство.Інфо", що його намагалися притягнути до відповідальності, нібито, за самовільне залишення частини, поки він був у лікарні.

Передісторія: 

  • Історія з неякісними китайськими турнікетами у 82-ій бригаді, яку 20 липня 2023 року підсвітила у соцмережах волонтерка Оксана Корчинська, запустила велике суспільне обговорення проблем тактичної медицини в Україні. Тим часом Командування Медичних сил "підтвердило ефективність турнікетів".
  • 31 липня 2023 року комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки заслухав командування Медичних сил щодо ситуації з такмедом і дав йому два тижні на перевірку всіх аптечок військовослужбовців в Україні. У середині серпня 2023 року стало відомо, що правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо можливих порушень при формуванні аптечок для ЗСУ.
  • 26 серпня 2023 року Начмеду 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Антону Шевчуку, який попросив замінити неякісні турнікети, оголосили сувору догану. Офіційно в наказі йдеться, що він порушив п’ять пунктів Статуту внутрішньої служби ЗСУ та один з пунктів Дисциплінарного статуту ЗСУ. Також у документі з посиланням на рішення комісії, яка приїздила до бригади з КМС, йдеться про те, що "інформація про неналежну якість турнікетів є нічим не підтвердженою особистою думкою начальника медичної служби Шевчука А.А". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: