Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Казахстан розслідує вбивство своїх громадян силовиками РФ: нібито готували теракт у Москві

Субота, 9 березня 2024, 17:38
Казахстан розслідує вбивство своїх громадян силовиками РФ: нібито готували теракт у Москві
скріншот пропагандистського відео РФ про "ліквідацію терористів"

Комітет національної безпеки Казахстану почав досудове розслідування після публікацій про те, що співробітники силових структур Росії вбили двох громадян Казахстану під час спроби організації теракту в РФ.

Джерело: КНБ Казахстану, Медуза з посиланням на ФСБ РФ і Astra

Дослівно КНБ Казахстану: "Казахстанське громадянство і виїзд цих осіб до Росії підтверджуються. За вказаним фактом КНБ ведеться досудове розслідування. Перевірка здійснюється в тісному контакті з ФСБ Росії в рамках діючих каналів співпраці".

Реклама:

Деталі: 7 березня ФСБ заявила про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджували, готували бойовики осередку ІДІЛ в Афганістані - "Вілаят Хорасан".

"Під час затримання терористи чинили збройний опір співробітникам ФСБ і в результаті були нейтралізовані вогнем у відповідь", - повідомила російська спецслужба.

За місцем проживання вбитих підозрюваних, заявили у ФСБ, знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси і компоненти для виготовлення саморобного вибухового пристрою. Управління ФСБ у Калузькій області порушило кримінальну справу про підготовку до теракту (частина 1 статті 30, частина 2 статті 205 КК).

ВІДЕО ДНЯ

Одним із перших про те, що вбиті – громадяни Казахстану, повідомило видання Astra. За словами його джерел, перестрілка ФСБ з імовірними терористами сталася рано вранці 7 березня в селі Коряково Калузької області. Унаслідок цього було вбито двох підозрюваних – 35-річного Сабіта Аширалієва і 32-річного Джанібека Таскулаєва, які приїхали в Росію 28 лютого.

Передісторія: 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування