Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нападники на поліцейських збиралися втекти за кордон – поліція

Неділя, 21 квітня 2024, 19:10
Нападники на поліцейських збиралися втекти за кордон – поліція
затримані підозрювані, фото: Офіс генпрокурора

Військовослужбовці, затримані за підозрою в нападі на поліцейських на Вінничині, мали намір втекти з України.

Джерело: речниця Нацполіції Олена Бережна в ефірі телемарафону, Нацполіція

Реклама:

Пряма мова Бережної: "Вони перебували в закинутій будівлі, мали намір поїхати за межі України, покинути державу.

Щодо причини нападу на поліцейських, вони кажуть, що вони перевозили бойові гранати і нібито це стало причиною. Але як це було насправді, встановить слідство, коли будуть знайдені ці речові докази".

Деталі: Бережна уточнила, що поліцейський, на якого здійснили напад, встиг перед смертю поранити старшого з затриманих, батька, але він не потребує госпіталізації.

ВІДЕО ДНЯ

Речниця також уточнила, що підозрюваних затримали у неділю.

 

Пізніше у Нацполіції зазначили, що разом зі співробітниками Служби безпеки України перевіряють причетність затриманих до діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

 

У поліції також розповіли, що раніше під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали автомобіль зловмисників. В автомобілі були зафіксовані сліди крові, які свідчили про те, що один з нападників був поранений. Також поліцейські вилучили скривавлений одяг, взуття фігурантів, документи та інші речові докази.

 

Розслідування проводиться в межах відкритих кримінальних проваджень: за ст. 348 Кримінального кодексу України – Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків та ч.1 ст. 263 – Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

 

Вирішується питання щодо оголошення затриманим особами про підозру та обрання запобіжних заходів. Санкція статті передбачає покарання до довічного позбавлення волі.

Передісторія: 

  • Близько 2 години ночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник дістав поранення.
  • Сили оборони повідомили, що рік тому підозрювані були у складі 28-ї окремої механізованої бригади, а зараз є чинними військовими та проходять службу в іншій військовій частині.
  • Сухопутні війська ЗСУ підтвердили, що на відео, яке ймовірно зняте з боді-камери поліцейського після розстрілу патруля на Вінниччині у ніч на 20 квітня, присутні військові однієї з бригад.
  • Вечері суботи стало відомо, що на території Вінниччини знайшли авто, яким пересувалися вбивці поліцейського, та боєприпаси, які відносяться до військового майна.
  • У неділю нападників на поліцейських у Вінницькій області - батька та сина, які є військовослужбовцями, - затримали в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
21:01
"Укренерго" про наслідки атаки: імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит
20:57
Захарова погрожує Лондону "жорсткою" реакцією у відповідь на видворення військового аташе
20:43
Hromadske: голова Одеської ОВА взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України
20:41
Остін: Ще рано казати про ефект наданої від США допомоги Україні
Усі новини...
Реклама: