Кличко наздоганяє Омельченка. Буде мером столиці?

Середа, 14 грудня 2005, 12:45

Три чверті мешканців столиці збираються взяти участь у виборах мера Києва.

На сьогоднішній день, виділилася трійка претендентів на крісло міського голови - Олександр Омельченко, Віталій Кличко, Леонід Черновецький.

Малюнок 1. Питання: "Якби вибори мера м. Київ відбувалися найближчої неділі, чи взяли б Ви участь у голосуванні?"

Сьогодні за Олександра Омельченка готові проголосувати 27,2 % киян. Досить близько до нього підійшли два інших передбачуваних претенденти на крісло мера - Віталій Кличко (18,7%) і Леонід Черновецький (14,6%).

Малюнок 2. Питання "За кого з перерахованих кандидатів на посаду мера м. Київ Ви б проголосували?" (серед тих, хто планує взяти участь у голосуванні).

Інші потенційні кандидати на посаду мера істотно відстають від трійки лідерів, не маючи й 10% голосів виборців: у Миколи Томенка 7,5%, у Володимира Бондаренка - 4,1%.

За даними можна побачити істотний ріст кількості виборців, готових віддати свої голоси за Віталія Кличка, - ще на початку жовтня у спортсмена було 6,2%.

Які подальші перспективи екс-боксера? Зараз майже 41% учасників дослідження позитивно ставляться до того, що мером міста може стати Кличко. При цьому негативно налаштованих - лише чверть опитаних.

Малюнок 3. Питання: " Як Ви ставитеся до того, щоб мером м. Київ став Віталій Кличко?"

Кістяк прихильників Кличка складають представники молодіжної вікової групи - на них припадає близько 40% всіх симпатиків боксера.

Інформація про дослідження, проведене InMind: репрезентативне телефонне опитування мешканців Києва у віці 16 років і старші, квотоване за статтю і віком.

Розмір вибірки: 403 особи. Теоретична похибка вибірки: до 5%. Термін проведення дослідження: 1-6 грудня.

Питання про вибори мера ставилися учасникам дослідження у віці 18 років і старші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді