Кабмін не виконує договір з "Майкрософтом"?

Середа, 7 червня 2006, 10:39

Компанія "Майкрософт-Україна" заявляє про невиконання Кабінетом міністрів підписаного в 2005 році договору про легалізацію програмного забезпечення Microsoft у державних органах влади.

Про це журналістам повідомив генеральний директор компанії Валерій Лановенко, інформують Українські новини.

"Ми провели відповідну комунікацію з відповідальним органом виконавчої влади про те, що ми виражаємо особливу стурбованість у зв'язку з невиконанням зобов'язань", - сказав він.

Договір, підписаний між Кабінетом міністрів і корпорацією, передбачав повну заміну в держорганах протягом 2005-2007 років неліцензійних продуктів Microsoft (зокрема Windows і Office) на ліцензійні.

Аудит, проведений Державним департаментом з інтелектуальної власності в 2005 році, показав, що потреба держави становить 120 тис. копій програмного забезпечення.

"Майкрософт-Україна" зобов'язався сертифікувати продукцію за стандартами держави, надати 50-60% знижки, а також навчити персонал.

За словами Лановенко, зі своєї сторони компанія провела всі необхідні роботи, зокрема провела сертифікацію, вклавши в неї великі кошти.

Однак, за його словами, протягом минулого року держава виконала свої зобов'язання тільки на 12%, а за першу половину 2006 - менш ніж на 3%.

Однією з причин незадовільного виконання договору називається неефективне використання бюджетних коштів, отриманих на дані цілі.

За словами Лановенко, така динаміка виконання договору, строк якого минає в наступному році, говорить про те, що держава не виконує взяті зобов'язання, й у компанії є підстави розірвати договір.

Корпорація офіційно повідомила державу про дану проблему, і, якщо після 1 липня не отримає належної реакції, договір може бути розірвано, і Microsoft може переглянути можливість інвестицій у дану сферу.

У червні 2005 Кабмін і Microsoft домовилися про умови ліцензування програмного забезпечення компанії в державних установах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді