Суд заборонив виконувати обов'язки новій спостережній раді "Укртелекому"

Понеділок, 3 липня 2006, 12:09

Київський районний суд Харкова заборонив виконувати обов'язки обраній 26 квітня спостережній раді найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" за позовом міноритарного акціонера.

Про це повідомило інформоване джерело, передають Українські новини.

Таким чином, за його словами, легітимним залишається попередній склад ради.

Суд також заборонив реєструвати нову редакцію уставу компанії, затверджену на цих же зборах.

Позов поданий до "Укртелекому" міноритарним акціонером Олександром Сумлінним, який обґрунтував свої вимоги тим, що збори проходили з порушеннями законодавства.

Водночас "Укртелеком" документи із суду поки не отримував.

Після зборів акціонерів 26 квітня ходили чутки, що його рішення оскаржується в суді Харкова з ініціативи керівництва компанії, однак офіційного підтвердження дана інформація не отримала.

26 квітня "Укртелеком" обрав нову спостережну раду і оголосив перерву в зборах акціонерів через відсутність затвердженого Кабінетом міністрів фінансового плану підприємства.

Новим головою ради було обрано радника президента, директора Національного інституту стратегічних досліджень Юрія Рубана замість Олександра Третьякова, який пішов у Верховну Раду.

Крім проданих на пільгових умовах працівникам підприємства 7,14% акцій, інші акції (92,86%) "Укртелекому" перебувають у власності держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді