Пинзеник не хоче давати грошей "Нафтогазу"

Середа, 5 липня 2006, 19:22

Міністр фінансів Віктор Пинзеник виступає проти надання НАК "Нафтогаз" 1 млрд. доларів для погашення боргу перед компанією "Росукренерго" і закачування газу в підземні сховища.

За його словами, бюджетом на 2006 рік не передбачено даних видатків, передають Українські новини.

"Ми просто виконуємо норму закону, Міністерство фінансів фінансує винятково те, що передбачено законом про бюджет... у законі немає таких видатків", - сказав Пинзеник.

Нагадаємо, що наприкінці червня "Нафтогаз" просив Кабмін надати до 1 млрд. доларів для погашення боргу за поставлений газ перед компанією "Росукренерго" і закупівлі додаткових обсягів газу для закачування в підземні сховища.

Раніше НАК залучив в ABN AMRO Bank (Нідерланди) 200 млн. доларів кредиту і має намір додатково залучити ще 300 млн. доларів у даного банку для погашення боргу за поставлений компаніями "Росукренерго" і "Укргаз-Енерго" газ.

Загальний борг "Нафтогазу" перед компанією "Росукренерго" і спільним підприємством "Укргаз-Енерго", за словами міністра палива та енергетики Івана Плачкова, у сумі становить 700 млн. доларів.

Відповідно до планів "Нафтогазу", до початку опалювального сезону в українських підземних сховищах газу повинно бути близько 16 млрд. куб. м палива.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді