Українці витратили на зв'язок 9,5 млрд. грн.

Середа, 4 жовтня 2006, 13:14

Протягом 9 місяців 2006 року операторами усіх форм власності надані послуги зв'язку на загальну суму 24 млрд. 100 млн. грн., що на 21,4% більше, ніж за аналогічний період 2005 року, з них населенню – 9 млрд. 500 млн. грн.

Найвищими темпами зростали обсяги послуг мобільного зв'язку - у 1,4 рази, а також передачі і прийому телевізійних та радіопрограм, радіозв'язку - у 1,3 рази, Ліга.

У загальному обсязі послуг зв'язку понад половину складають послуги мобільного зв'язку, 20% - міжміського та міжнародного телефонного зв'язку, 9,4% - місцевого телефонного зв'язку і 5% - поштового.

У цілому, в області зв'язку сплачено всіх податків, зборів та обов'язкових платежів у бюджет і Пенсійний фонд на суму 3 млрд. 500 млн. грн., що на 13% перевищує суми платежів аналогічного періоду торік.

На підприємствах основної діяльності відсутня заборгованість по заробітній платі і платежах у бюджет.

На розвиток області зв'язку операторами усіх форм власності використано 5 млрд. 400 млн. грн. капітальних інвестицій, що на 23% більше, ніж за 9 місяців торік.

Збережено тенденцію щодо росту обсягів прямих іноземних інвестицій, залучених в галузь зв'язку та сферу інформатизації. Також побудовано і введено 390 тис. номерів АТС, з них у сільській місцевості - 55 тис.

Досить динамічно розвивається мережа мобільного зв'язку, яким користується майже 85% населення країни.

Прокладено і введено в експлуатацію понад 2 тис. км опто-волоконних ліній зв'язку.

У телефонній мережі 98,6% сполучних ліній до сільських АТС організовано по кабельних та опто-волоконних лініях зв'язку, завершено цифровізацію вторинної мережі на міжміському рівні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді