"Кнопкодави" з Верховної Ради не змогли розлучитися з пільгами

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 13:21

Верховна Рада не підтримала два альтернативних законопроекти про внесення змін у Закон "Про статус народного депутата України" щодо скасування пільг парламентарям.

За прийняття законопроекту N1058 проголосували всього 206 народних депутатів, законопроект N1058-2 підтримали 215 парламентаріїв.

Як передає Ліга, першим законопроектом передбачалося внести зміни в Закон "Про статус народного депутата України", згідно яким народний депутат не мав би права перебувати на військовій службі, службі в органах внутрішніх справ, у Службі безпеки України, інших правоохоронних органах, бути суддею.

Другим законопроектом пропонувалося народним депутатам:
- не надавати матеріальну допомогу на оздоровлення;
- не виплачувати грошову допомогу у випадку виходу на пенсію;
- не надавати право безплатного проїзду по території України один раз у рік (для депутатів, що пішли на пенсію);
- не надавати право на забезпечення транспортом для поїздки в лікарню, поліклініку й інші потреби у зв'язку з оздоровленням і лікуванням (для пенсіонерів);
- не надавати право безплатного проїзду на всіх видах транспорту, у тому числі міського пасажирського транспорту, право на безкоштовне паркування автомобіля;
- не надавати право безкоштовного забезпечення путівками для санаторно-курортного лікування;
- надавати право на одержання службового приміщення винятково на строк його повноважень. При цьому під час проживання в службовому житловому приміщенні народний депутат повинен був би здійснювати оплату комунальних послуг за рахунок власних коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді