"Газпром" тепер накинувся на Грузію з ціною $230

Четвер, 2 листопада 2006, 13:45

ВАТ "Газпром" має намір підняти ціну на газ для Грузії у 2007 році до 230 дол. за тис. куб. м з 110 дол. за тис. куб. м у 2006 році.

Як повідомили Агентству газової інформації (АГІ) у "Газпромі", такі цифри знаходяться в пропозиціях російської компанії, спрямованих грузинській стороні, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому в "Газпромі" зазначили, що контракти з грузинськими споживачами поки не підписано.

Міністр закордонних справ Грузії Гела Бежуашвілі заявив у четвер журналістам, що намір "Газпрому" збільшити ціну має під собою не стільки економічні, скільки політичні причини.

"Російська сторона повинна нам показати ту формулу,за якою створює цю ціну. Ми повинні знати, звідки така ціна і чому вона така ж, як для країн Східної Європи", - заявив у четвер грузинським тележурналістам Бежуашвілі, котрий знаходиться у Москві на зустрічі глав МЗС ОЧЕС (Організації чорноморського економічного співробітництва).

"Це предмет технічних переговорів, - підкреслив глава МЗС Грузії. - Думаю в цій ціні більше політики, ніж економіки".

Говорячи про можливу зустріч у Мінську на самміті глав СНД президентів РФ та Грузії, Бежуашвілі сказав: "Зараз необхідно добре підготувати цю зустріч, щоб вона була максимально результативною і позитивною".

Як очікується, у 2006 році "Газпром" поставить до Грузії 2 млрд. куб. м газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді