Кабмін Януковича взявся мирити Семенюк та Пінчука

П'ятниця, 3 листопада 2006, 11:17

Кабінет міністрів доручив Фонду держмайна розглянути питання про укладання угоди з промислово-фінансовим консорціумом "Придніпров'я" по 50%+1 акція ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" .

Як повідомила голова ФДМ Валентина Семенюк на прес-конференції в п'ятницю, у ФДМ ще не надходило ніяких пропозицій від ПФК "Придніпров'я" щодо питання заключення мирової угоди, передає "Інтерфакс-Україна".

"Чекаємо пропозицій, коли вони надійдуть, тоді можна буде говорити про це детально", - зазначила глава Фонду.

Вона також підкреслила, що ФДМ не має наміру відмовлятися від розгляду повернення даного пакета акцій у судах, додавши, що ФДМ подав касацію на останнє рішення суду щодо НЗФ.

Семенюк також уточнила, що ПФК "Придніпров'я" звернувся до Кабінету міністрів із пропозицією укласти мирну угоду.

Як повідомлялося, Апеляційний господарський суд Києва 23 жовтня залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 22 вересня щодо визнання ПФК "Придніпров'я" сумлінним власником 50%+1 акції ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

У свою чергу, ФДМ найближчим часом має намір підготувати і подати до Вищого господарського суду касацію на це рішення.

ФДМ у травні 2003 року продав ПФК "Придніпров'я" 25% акцій найбільшого в Україні феросплавного підприємства НЗФ за 205 млн. грн., у серпні того ж року - ще 25%+1 акція заводу за 205 млн. 500 тис. грн.

Нагадаємо, що:

Вищий господарський суд 26 серпня 2005 року визнав незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ.

Верховний суд України 20 січня 2006 року підтвердив незаконність продажу, однак зберігач акцій – "Укрсоцбанк" – не зміг перевести акції на рахунок Фонду через правову колізію сформовану в результаті прийняття суперечливих судових рішень щодо реєстратора акцій.

Тоді ФДМ звернувся до суду, щоб установити єдиний законний механізм повернення акцій компанії державі, зокрема, визнати за державою в особі Фонду право власності на 50%+1 акція НЗФ, що на момент подачі позову знаходилися на рахунку ПФК "Придніпров'я" в "Укрсоцбанку". ФДМ просив витребувати них з незаконного володіння консорціуму і покласти обов'язки на зберігача "Укрсоцбанк" перевести дані акції на рахунок ФДМ.

У свою чергу, ПФК "Придніпров'я" подав зустрічний позов про визнання його сумлінним набувачем акцій НЗФ, котрий було задоволено 22 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді