Ющенко взявся захищати бідних від високих тарифів

Понеділок, 6 листопада 2006, 16:39

Президент Віктор Ющенко зазначає необхідність удосконалення механізму захисту малозабезпечених прошарків населення від підвищення тарифів на комунальні послуги.

Про це він заявив у понеділок під час вручення державних нагород працівникам соціальної сфери з нагоди їхнього професійного свята, передає Ліга.

Ющенко підкреслив, що логіка соціальної політики повинна розвиватися не через формування пільгових тарифів, а "у соціальній допомозі конкретним, малозабезпеченим людям".

"Сподіваюся, що у парламенту й уряду вистачить мужності говорити про ці речі", - сказав президент, додавши, що малозабезпечені люди повинні платити за комунальні послуги не більш ніж 20% від своїх доходів.

Крім того, виступаючи перед нагородженими, Ющенко зазначив, що задачею соціальної політики України є досягнення європейських стандартів. Він указав, що діяльність держави в соціальній сфері є показником її загального розвитку, і подякував людям, "які від імені держави виконують соціальну місію".

"Сьогодні за допомогою цих людей Україна виробляє нову політику в цьому напрямку", - сказав президент.

Глава держави високо оцінив соціальні успіхи держави за минулі два роки. Про це, за його словами, свідчить рекордне збільшення рівня народжуваності на 7% у порівнянні з травнем минулого року.

"Крім того, збільшилися реальні доходи населення і середня заробітна плата", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді