Азаров обіцяє, що тарифи для бідних не перевищать 20% їх доходу

Середа, 8 листопада 2006, 12:17

Малозабезпечені сім'ї в Україні не платитимуть більш ніж 15-20 відсотків від сукупного доходу за комунальні послуги.

Про це заявив перший віце-прем’єр Микола Азаров під час зустрічі із журналістами, передає прес-служба Мінфіну.

Він заявив, що в проекті Державного бюджету на 2007 рік передбачено достатньо коштів для компенсації малозабезпеченим верствам населення наслідків подорожчання енергоносіїв та житлово-комунальних тарифів.

"У нас діє норма, що жодна малозабезпечена сім’я не може платити за житлово-комунальні послуги більше 15 відсотків від сукупного сімейного доходу для непрацюючих громадян і більше 20 відсотків для тих, хто працює. У бюджеті наступного року ми передбачили ресурси для вирішення цього питання, щоб пом’якшити цей достатньо тяжкий удар, який отримає населення, в першу чергу, малозабезпечені верстви громадян, внаслідок подорожчання енергоносіїв.", - запевняв Азаров.

Водночас, Микола Азаров нагадав, що не уряд Віктора Януковича є автором цієї проблеми.

Він зазначив, що подорожчання було закладено, по-перше, коли 2005 року було зруйновано довгострокову угоду щодо постачання газу з Росії, а, по-друге, рішенням уряду Юрія Єханурова в травні і в липні поточного року про критичне подвоєння цін і тарифів.

"Тепер саме наш уряд має вирішувати цю проблему. І ми це зробимо, - підкреслив Микола Азаров, - тому що це проблема наших громадян, проблема покращення рівня життя українців."

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді