У Росії і не думають ратифікувати Енергетичну хартію

Четвер, 9 листопада 2006, 15:55

Росія не вважає за доцільне ратифікувати зараз Енергетичну хартію.

Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Константін Косачєв, передає "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив журналістам, що в четвер на закритому засіданні комітету за участю заступника міністра іноземних справ Алєксандра Грушко обговорювалося це питання.

"Було підтверджено негативне відношення уряду Росії до ратифікації Договору про Енергетичну хартію і перспектив підписання транзитного протоколу до нього", - сказав Косачєв.

Він зазначив, що з 51 держави, які підписали і вже ратифікували цю хартію, близько 30, у тому числі всі 25 країн - членів Євросоюзу, керуються внутрішнім законодавством ЄС. Але при цьому, зазначив парламентарій, виникають очевидні різночитання ряду положень цієї хартії між Росією та ЄС.

Як приклад він послався на те, що Польща, з погляду Росії, є транзитною країною для поставок російського енергопалива до Європи. З точки ж зору законодавства ЄС, Польща такою не є, тому що простір Євросоюзу єдиний.

"До усунення подібного роду різночитань ратифікація Хартії створила б велику кількість нерозв'язних проблем і неподоланних перешкод, а не нових можливостей для співробітництва в цій сфері, що ще раз підтвердили сьогодні депутати комітету з міжнародних справ", - сказав Косачєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді