Аваков пояснив, де поділися 120 мільйонів гривень

Понеділок, 4 грудня 2006, 09:24

Голова Харківської обласної державної адміністрації Арсен Аваков пояснив походження "120 мільйонів нецільових витрат і нестачі коштів" у Харківській області.

Цю цифру назвав і за неї критикував керівництво області прем’єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні Кабінету міністрів 22 листопада, передає УНІАН.

Як повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації, за словами Авакова, до контрольної цифри Головного контрольно-ревізійного управління увійшло 97 млн. грн. майна Куп’янського ливарного заводу, передача якого з державної до недержавної форми власності відбулася некоректно.

"Така ж історія з іншим заводом, "оціненим" КРУ у 17 мільйонів", - передає слова губернатора прес-служба.

За його словами, це все випадки, коли державною власністю розпоряджається Фонд держмайна, а не обласна влада.

"Обласного бюджету безпосередньо стосувалася сума 3 млн. гривень, яку обласна рада направила на утримання і обслуговування будівлі Держпрому", - повідомив Аваков.

Губернатор зазначив, що "у провину ставилося те, що обласний бюджет не може фінансувати державну будівлю, але перевіряючі помилилися: будівля Держпрому не державна власність, а власність обласної громади. І, звичайно, обласний бюджет може його фінансувати".

Як повідомлялося, на засіданні уряду 22 листопада прем`єр-міністр Янукович заявив, що цього року втрати бюджету від корупційних схем досягли 9 млрд. грн.

За його словами, перевірки ГоловКРУ та Генеральної прокуратури цього року виявили масові порушення в бюджетній сфері. Як зазначив прем`єр, у Харківській області сума виявлених незаконних нецільових витрат, а також недостачі коштів і матеріальних цінностей, перевищила 120 млн. грн.

У коментарі 23 листопада, одразу після заяви Януковича, Аваков сказав, що йому важко зрозуміти, звідки прем’єр взяв цю цифру - 120 млн. грн., і що, швидше за все, він помилився і неправильно порахував коми у цифрах.

При цьому губернатор назвав дивним фактом те, що акту перевірки КРУ у нього немає до цього часу.

"Тому важко коментувати те, що там говориться і робиться. Це дуже грубе порушення порядку і, безумовно, я зараз запрошу в КРУ ці матеріали", - сказав Аваков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді