Янукович подав до Ради перероблений проект Бюджету-2007

Понеділок, 4 грудня 2006, 13:19

Кабінет міністрів подав до Верховної Ради дороблений для прийняття в другому читанні проект державного бюджету на 2007 рік.

Про це повідомили у прес-службі Верховної Ради.

Відповідно до повідомлення, у доробленому до другого читання проекті бюджету на 2007 рік прогноз доходів зведеного бюджету збільшений на 5,4% і становить 187,4 млрд. грн., у тому числі по загальному фонду - 149,1 млрд. грн., по спеціальному - 38,3 млрд. гривень.

Крім того, зняте обмеження на сукупний дохід родини (5-8 тисяч гривень) виплати допомоги при народженні дитини, а також і визначення граничного обсягу середньомісячного сукупного доходу родини, що надає право на одержання державної допомоги.

Збільшено до 10% норматив відрахувань у місцеві бюджети коштів, отриманих від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, які перебувають у державній власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації.

Змінено ставки акцизного збору на пиво з 0,27 грн. до 0,31 грн. за 1 літр пива; ставки акцизного збору на бензини моторні сумішеві з 30 євро до 42 євро за 1000 кг: запроваджено диференційовані ставки акцизного збору на дизельне паливо залежно від вмісту в ньому сірки й ін.

Крім того, починаючи з 2007 року передбачається підвищення ставок акцизного збору на спирт, лікеро-горілчані вироби, тютюнову продукцію й окремі види виноробної продукції (коньяк, бренді), а також передбачено скасування підвищених ставок акцизного збору на імпортовану виноробну продукцію.

Видатки зведеного бюджету збільшено на 8 млрд. грн., у тому числі державного бюджету (без міжбюджетних трансфертів) - на 3,8 млрд. грн., місцевих бюджетів - на 4,2 млрд. гривень.

Зокрема: збільшено загальний обсяг субвенцій на надання пільг і субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг і придбання твердого палива й зрідженого газу - на 1,6 млрд. грн. і на виплату державної допомоги родинам з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям - на 0,5 млрд. грн.; на наукову й науково-технічну діяльність - на 104,3 млн. гривень.

При доробці проекту закону про Державний бюджет на 2007 рік враховано рішення Верховної Ради щодо збереження в 2007 році пільгового режиму оподатковування сільгосптоваровиробників податком на додану вартість, у результаті чого вилучено норми щодо введення спеціального режиму оподатковування ПДВ по ставці 12%.

В умовах чинного законодавства, відзначає Кабінет міністрів, відсутня можливість подальшого збільшення бюджету на 2007 рік, тому необхідно комплексно вирішувати питання прийняття відповідних змін у податкове й соціальне законодавство.

Це, насамперед, стосується розробки й прийняття Податкового кодексу, внесення змін у Бюджетний кодекс, підготовки пакету законів щодо соціального внеску й ін.

proUA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді