Луганськ боїться стати Алчевськом

Понеділок, 4 грудня 2006, 18:08

Мер Луганська Сергій Кравченко на зустрічі з керівниками великих підприємств міста закликав їх до своєчасної оплати за газ та виплати заробітної плати співробітникам, щоб ті у свою чергу могли розраховуватися повною мірою за комунальні послуги.

Про це повідомила прес-служба Луганської міськадміністрації, передає proUA.

"У Луганську в порівнянні з іншими обласними центрами найнижчий рівень розрахунків за газ. З 13 млн. грн. ДКП "Теплокомуненерго" на сьогодні заплатило лише 3 млн. 337 тис. грн. Київ ставить жорсткі умови: ми повинні розраховуватися на 100% в іншому випадку Луганськ просто залишиться без газу", - заявив Кравченко.

Міський голова звернувся до керівників підприємств з проханням вчасно виплачувати заробітну плату співробітникам, щоб люди могли платити за комунальні послуги. Подібні зустрічі, з доручення міського голови, також відбулися на рівні всіх районних рад.

"Якщо населення не буде сплачувати за послуги теплопостачання, місто залишиться без газу", - заявив Кравченко.

"Заборгованість населення за послуги теплопостачання - майже 70 млн. грн.", - підкреслив Кравченко.

"Я розумію жителів, що платити за новими тарифами важко, але сподіваюся на підтримку і розуміння людей, - не можна ризикувати всім містом. Тиск газу вже впав, і нам довелося домовлятися, щоб він не опустився до критичного рівня, коли котельні б почали відключатися", - додав він.

За словами міського голови, щоб мінімізувати наслідки підвищення тарифів, цього року створені всі умови для оформлення житлових субсидій, адже родина не повинна платити за комунальні послуги більше 20% від сукупного доходу.

Якщо торік субсидії одержали шість тисяч родин, то з першого жовтня 2006 уже десять тисяч. Крім того, прийняте рішення продовжити термін оформлення субсидій до 1 січня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді