ЄБРР пропонує Семенюк приватизувати "Міжнародні авіалінії України"

Понеділок, 4 грудня 2006, 20:03

Європейський банк реконструкції та розвитку, якому належить 9,9% акцій ЗАТ "Міжнародні авіалінії України", пропонує власнику 61,6% акцій державі розробити план приватизації цього одного із провідних авіаперевізників країни.

Про це повідомив глава представництва ЄБРР в Україні Камен Захарієв журналістам у Києві в п'ятницю напередодні призначених на 15 грудня зборів акціонерів МАУ, на які винесено питання про збільшення статутного фонду.

"Ми готові брати участь у додатковій капіталізації компанії тільки, якщо це буде пов'язано зі зменшенням частки держави. Ми не наполягаємо на якнайшвидшому рішенні, але хотілося б, щоб був приватизаційний план", - відзначив Захарієв.

Також він уточнив, що це буде тільки попереднє обговорення цього питання, а приймати остаточне рішення про збільшення статутного фонду на цих зборах не планується.

"Саме головне, що ми обговорюємо - яка буде позиція Фонду держмайна, чи буде він брати участь у додатковій емісії", - відзначив глава представництва ЄБРР.

За його словами, у випадку відмови ФДМ від купівлі акцій додемісії, що автоматично веде до зменшення держчастки, банк готовий приймати в ній участь, а в іншому випадку рада директорів відмовиться виділяти додаткове фінансування.

"Піти з компанії - ми не підемо, тому що ми вже в капіталі й нічого страшного в МАУ не відбувається, компанія розвивається нормально. Але якщо виходити на раду директорів і просити більше грошей, то директори скажуть, що не будуть давати державній компанії", - сказав Захарієв.

ЗАТ "Міжнародні авіалінії України", другий по величині пасажирський авіаперевізник в Україні, створено в листопаді 1992 року. Нині флот МАУ нараховує 12 літаків Boeing-737.

Відповідно до річного звіту МАУ за 2005 рік, чистий дохід авіакомпанії зріс на 25,7% - до 800,45 мільйона гривень, а чистий прибуток склав 5,5 мільйона гривень.

proUA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді