Боржники за комунальні послуги теж одержать субсидії

Вівторок, 5 грудня 2006, 12:35

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть одержувати й ті, хто має заборгованість.

Саму заборгованість, що виникла до 1 грудня 2006 року, Кабмін запропонує парламенту реструктуризувати.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник у ході селекторної наради по питанню надання субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Як передає кореспондент, за словами Табачника, підготувати відповідні зміни в Закон "Про реструктуризацію заборгованості по квартирній платі, платі за житлово-комунальні послуги, спожиті газ й електроенергію" N554-IV доручено Міністерству будівництва й архітектури, Міністерству економіки, Міністерству праці, Міністерству фінансів і Міністерству юстиції.

Також Табачник підкреслив, що розмови про можливості виселення неплатників - "це базарні слухи, які виникають на базарах великих міст - Києва, Харкова, Одеси".

Табачник відзначив, що виселяти людей не дозволяє ні українське законодавство, ні Конституція України.

Відповідаючи на питання журналістів про заходи відносно неплатників, він сказав: "Облкомуненерго буде зі своїми неплатниками розбиратися в окремому порядку. Але на право людини на житло це жодним чином не поширюється. Будуть попереджати, можуть комусь відключити електроенергію, але на священне й недоторканне право людини на житло ніхто не має права зазіхнути, і цього ніколи не буде".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді