Депутати не хочуть, щоб хіміки платили за газ багато

Вівторок, 5 грудня 2006, 13:19

Депутати пропонують парламенту встановити граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств України, які використовують його як технологічну сировину, на рівні, що не перевищує 548 грн. за 1 тис. куб. м без врахування тарифу на транспортування і ПДВ.

Така пропозиція утримується в проекті закону "Про підтримку хімічної промисловості України", зареєстрованому в парламенті 29 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

Головною метою прийняття закону є недопущення зупинки підприємств хімічної галузі та забезпечення виробництва необхідної для потреб промисловості та сільського господарства хімічної продукції, зазначається в пояснювальній записці до документа.

Рівень ціни розрахований з урахуванням підсумків наради віце-прем'єра Андрія Клюєва з представниками хімпідприємств, яке відбулося 6 листопада з доручення Кабінету міністрів.

Автори законопроекту стверджують, що при підвищенні з 1 січня 2007 року ціни на газ для хімпідприємств до 130 дол. за 1 тис. куб. м найбільші підприємства галузі за винятком ВАТ "Концерн "Стірол" за підсумками наступного року понесуть збитки.

У той же час, відповідно до пояснювальної записки, при встановленні ціни в 548 грн. за 1 тис. куб. м у 2007 році ВАТ "Одеський припортовий завод" закінчить рік з фінансовим результатом від звичайної діяльності в 220 млн. 737 тис. грн., "Концерн "Стірол" - 328 млн. 667 тис. грн., ЗАТ "Северодонецьке об'єднання "Азот" - 21 млн. 593 тис. грн., Черкаське ВАТ "Азот" – 137 млн. 695 тис. грн., ВАТ "Дніпроазот" – 327 млн. 45 тис. грн., ВАТ "Рівнеазот" – 22 млн. 428 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді