Лавринович "порізав" права Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату

Середа, 6 грудня 2006, 19:30

Кабінет Міністрів заборонив Вищій кваліфікаційній комісії нотаріату вносити подання про анулювання свідоцтва нотаріуса й припиненні його діяльності.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства юстиції, посилаючись на повідомлення міністра юстиції Олександра Лавриновича.

За його словами, комісія також втрачає права проводити атестацію.

Лавринович уточнив, що ці повноваження здійснює комісія з розгляду питань щодо анулювання свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю, яка створена наказом Міністерства юстиції в 1998 році.

За словами міністра, відповідно до нового Положення, основними завданнями комісії будуть - розгляд скарг на рішення кваліфікаційних комісій нотаріату у відмові на допуск до нотаріальної діяльності, а також розробка й затвердження плану здачі кваліфікаційних іспитів.

Разом з тим, постановою Кабміну від 6 грудня 2006 року затверджено нове положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату, яким із повноважень Комісії виключено право проводити попередній відбір серед осіб, які бажають взяти участь у конкурсі на реєстрацію приватної нотаріальної діяльності.

Кабмін також скасував право Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату встановлювати власні критерії щодо перевірки дотримання присяги нотаріусом.

Як повідомлялося, 1 листопада Верховна Рада призначила Лавриновича міністром юстиції. Міністр має намір провести кадрову ротацію в Міністерстві юстиції.

proUA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді