"Укрзалізниця" купить піввагони в Пінчука?

Середа, 6 грудня 2006, 20:01

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" не виключає можливості придбання вагонів у корпорації "Інтерпайп", яка оголосила про розпродаж власного парку піввагонів.

Як повідомили в управлінні взаємодії зі ЗМІ "Укрзалізниці", генеральний директор адміністрації Володимир Козак відзначив, що обсяги промислової продукції динамічно ростуть, і залізниця України вже сьогодні має гострий дефіцит піввагонів для перевезення вантажів.

"Беручи до уваги те, що вітчизняні вагонобудівні заводи не можуть задовольнити повною мірою потреби залізничної галузі в нових вагонах, "Укрзалізниця" зацікавлена в придбанні піввагонів у інших компаній і готова розглянути пропозиції "Інтерпайпу", - підкреслив Козак.

Універсальний піввагон, використовуваний для транспортування більшості вантажів, у першу чергу металургійної продукції, тепер є найбільш дефіцитним рухомим складом.

На даний момент на залізницях використається близько 67 тис. піввагонів. Для відновлення цього парку в наступному році "Укрзалізниця" планує придбати щонайменше 10 тис. вагонів.

Нагадаємо, раніше компанія "Інтерпайп" оголосила про розпродаж свого парку піввагонів.

За оцінкою аналітиків, потенційний розмір виручки "Інтерпайпу" від продажу 500 вагонів може скласти 16 млн. дол. Продаж вантажного парку в компанії пояснюють бажанням позбутися "непрофільного бізнесу".

Корпорація "Інтерпайп" - одна з найбільших приватних компаній України. З 1990 року група здійснює діяльність у металургійній, сировинній, машинобудівній галузях економіки.

Є четвертою за рівнем потужностей трубною компанією світу, здійснює стратегічне й оперативне управління ВАТ "Новомосковський трубний завод", ВАТ "Нижньодніпровський трубний завод" і ВАТ "Нікопольський завод безшовних труб".

Власником компанії є український бізнесмен, зять екс-президента Кучми Віктор Пінчук.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді