Ющенко в гостях у Качинського

Середа, 7 березня 2007, 19:56

Робочий візит президента Віктора Ющенка до Польщі позначився насамперед заявами щодо добудови нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк".

Президент Польщі Лех Качинський заявив, що нафтопровід має стратегічне значення для Польщі й вона готова додати імпульс для його розвитку.

Президенти домовилися в другій декаді травня провести міжнародну енергетичну конференцію, на яку запросити ще кілька країн.

Також Качинський переніс свій візит до України на осінь, що пов'язано з інтенсивними консультаціями на різному рівні, що зараз йдуть між двома країнами.

Крім того, в Польщі Ющенко висловив сподівання, що вже на самміті Україна-ЄС у жовтні в Києві буде підписана базова або поглиблена угода плану дій Україна-ЄС.

Він підкреслив, що для України практична інтеграція в ЄС сьогодні починається з конкретних галузевих проектів, таких як об'єднання енергетичних систем, проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні й Польщі.

Ющенко також повідомив, що Україна вітає початок консультацій щодо розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони США.

"Україна вітає всі кроки, які сьогодні починаються в частині організації взаємних консультацій (щодо розміщення елементів системи ПРО в країнах Східної Європи). Консультації, що будуть проведені з частиною країн, у тому числі й з Україною з даного питання", - сказав президент.

Фото прес-служби президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді