Партія регіонів починає використовувати соціологію у своїх цілях?

Понеділок, 2 квітня 2007, 15:55

Більше половини населення України не підтримує ідею розпуску Верховної Ради і проведення дострокових виборів.

Про це свідчать дані соціологічного опитування компанії "ФГД-Україна", проведеного з 16 по 26 березня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами гендиректора компанії Олександра Бухалова, ідею дострокових парламентських виборів не підтримують 56,9% опитаних, підтримують - 29,2%, не змогли відповісти - 14%.

При цьому 46,6% опитаних вважають, що дострокові вибори у Верховну Раду сьогодні вигідні лідеру опозиційного блоку Юлії Тимошенко, 10,1% - прем'єру Віктору Януковичу, 6,0% - президенту Віктору Ющенко, 0,7% - голові Верховної Ради Олександру Морозу.

Ще 11,8% опитаних вважають, що вони однаково вигідні всім, 7,8% - не вигідні нікому, 17,3% не змогли відповісти.

Якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, то за Партію регіонів проголосували б 24,5% опитаних, БЮТ - 18,9%, блок "Наша Україна" - 8,2%, Компартію - 4,9%. СПУ на цих виборах у парламент би не пройшла - за неї проголосували б тільки 2,2%.

При цьому депутатські мандати розподілилися б у такий спосіб: Партія регіонів - 195, БЮТ - 151, "Наша Україна" - 65, КПУ - 65.

"Таким чином, Партія регіонів і комуністи одержали б 234 місця в парламенті і створили парламентську більшість, тобто розклад сил не змінився б", - наголосив Бухалов.

У той же час, більше половини українців вважає, що союз фракцій БЮТ і "Нашої України" буде недовговічним і не поліпшить ситуацію ні в парламенті, ні в країні в цілому.

При цьому схвалюють такий союз 35% опитаних, і 33,6% - не схвалюють.

У той же час, 78,4% опитаних не схвалюють такі дії депутатів, як блокування трибуни і приміщення електроапаратної парламенту, неучасть у засіданнях.

Крім того, 64,2% респондентів не допускають своєї участі в мітингах та інших акціях протесту з заклику будь-яких політичних сил, 26,4% - допускають таку участь, 9,5% не змогли відповісти.

Було опитано 2 тис. респондентів у 160 населених пунктах. Похибка вибірки складає 2,2%.

Як відомо, у 2004 році дані ФГД використовувалися для впливу на громадьску думку на користь перемоги Віктора Януковича на виборах. Даний прес-реліз також був оприлюднений на сайті Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді