Ющенко вимагає грошей на дітей, сільські зарплати і солдат

П'ятниця, 22 червня 2007, 14:22

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб з 1 січня 2008 року рівень мінімальної зарплати було збільшено до 500 гривень на місяць.

Про це він сказав під час презентації своїх соціальних ініціатив у Рівненській області.

Крім того президент вважає вкрай необхідним підняття рівня оплати праці працівників бюджетної сфери – науки, освіти, медицини, культурної сфери.

Також Ющенко заявив, що при формуванні бюджету на 2008 рік наполягатиме на запровадженні єдиної тарифної сітки у повному обсязі: "Це дає правильну політику підходу до організації зарплати для всіх категорій працівників".

"Це співвідношення між різними категоріями, які роблять політику нашої зарплати більш справедливою", - додав він.

За словами президента, у випадку введення єдиної тарифної сітки зарплата вчителя загальної освітньої школи складе 1055 – 1360 гривень, а лікаря-хірурга 1060 – 1550 гривень на місяць.

"Безумовно на такий самий рівень треба підняти пенсії і зарплати для військовослужбовців і науковців", - додав Ющенко.

Президент наполягає на тому, щоб на 20% були підняті посадові оклади для вчителів, працівників охорони здоров'я та інших категорій людей, що працюють на селі.

"Треба вдвічі підвищити грошове забезпечення для військовослужбовців. Нині військовослужбовець української армії отримує 51 гривню... Ситуацію треба змінити докорінно. Це не питання коштів – а державницького підходу, уваги держави", - продовжив Ющенко.

Крім того президент наполягає на проведенні належного нарахування пенсійних виплат: "Пенсія повинна залежати від стажу і заробітку. Ми маємо несправедливу пенсійну політику, яка дискредитує єдиний підхід і диференціює його за професіями і окремими мотиваціями".

Ющенко запропонував збільшити "занижений нині коефіцієнт трудового стажу - це дозволить підвищити трудові пенсії приблизно на 35%".

"А потім домовляємося з політичними силами, які приходять у новий парламент, щодо уніфікації пенсійного законодавства, вихід на ключові принципи обрахунку пенсії і введення передових форм пенсійної політики", - додав він.

"Я вимагаю більшої державної допомоги тим, хто не може себе забезпечити. Нинішній рівень соціальної підтримки цих категорій населення є незадовільним", - заявив президент.

Також він пропонує підвищити розмір допомоги при народженні другої і кожної наступної дитини до 15 тисяч гривень, підняти рівень допомоги на одну дитину у багатодітних сім'ях до половини прожиткового мінімуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді