У Києві може подорожчати хліб

Середа, 6 червня 2007, 19:48

У столиці може подорожчати хліб через вихді з-під контролю громади виробників хлібобулочних виробів - "Київхліб" і "Київмлин".

Такий прогноз зробив депутат Київради від фракції "Наша Україна" Дмитро Андрієвський.

Як повідомили Лізі у прес-службі депутата, скориставшись несприятливою для сільського господарства погодою, ВАТ "Київхліб" оголосило про свою збитковість і про наміри підвищити ціну на соціальні сорти хліба в Києві.

У свою чергу, Андрієвський стверджує, що заяви "Київхліба" про збитковість не відповідають дійсності, оскільки, за офіційними даними, підприємство закінчило 2006 рік з чистим прибутком практично в 4 млн.грн.

Разом з тим, КМДА пообіцяло надати підприємству дотації в розмірі 4-7 млн.грн. з міського бюджету. Цим київська влада спробує стримати ріст цін на хліб.

"Якщо торік "Київхліб" знаходився під контролем територіальної громади міста, такі дії були б логічними, оскільки київський бюджет міг узяти на себе частину навантаження комунальних підприємств і, таким чином, допомогти своїм жителям, але тепер ситуація інша. Після серпня 2006 року контрольний пакет акцій ВАТ "Київхліб" належить офшорним структурам, і тому дотації і прибуток одержить приватний бізнес", - вказав Андрієвський.

Раніше заступник голови КМДА Ірена Кільчицька обіцяла, що хліб в Києві не подорожчає ні за яких обставин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді