Українських дітей перегодували політикою

Середа, 4 липня 2007, 12:44

Рівень політизації серед дітей і підлітків досяг небачених розмірів.

Такі дані соціологічного дослідження Київського Інституту проблем управління імені Горшеніна передані агентству УНІАН інститутом.

Інститут запропонував п`яти- і шестикласникам написати твір на тему: "У якій країні я живу?".

Виявилося, що школярі 5-6 класів знають імена політиків, подробиці скандалів, розказують один одному на перерві анекдоти про перших осіб держави.

Твори дітей разом з патріотичними вигуками з`являлися слова про українську політику, сповнені гіркоти і засудження дорослих: "У Києві революція, бандити борються за перемогу. А порядку немає" (Катерина З., 5 кл.); "Я живу в чудовій країні Україні. Але у нас проходить війна у Верховній Раді України…". (Віталій Л., 5 кл).

"Мені не подобається в Україні, що в Києві на Хрещатику стоять намети", пише п`ятикласник Дмитро Ш.

Владислава С., 5 кл., стверджує, що "ніякі правила і укази нам не потрібні. Ми повинні самі хотіти, щоб наша держава стала найкращою".

Несподіванкою для Інституту Горшеніна стала відвертість шестикласника Миколи Т.: "У Україні є чорні ринки, на яких продають людей, крадені речі, кокаїн, травичку і зброю. У Україні поширені хвороби: СНІД, курячий грип, грип та інші". Найрадісніше майбутнє чекає від України і шестикласниця Катерина Д.: "Мої батьки з дитинства мене привчали поважати рідний край, в якому я все своє життя ростиму, зароблятиму якісь копійки на хліб…".

Інститут зазначає, що школярі писали все, що знали про Україну, і хотіли розповісти.

Практично в кожному творі можна зустріти описи чудової української природи, родючої землі, працелюбних і привітних людей, веселих свят, мелодійної української мови, промисловості: "Україна – одна з провідних країн в галузі вирощування різних дерев, квітів" (Ярослав Ш., 6 кл.).

Також предметом гордості стало проведення "Євро-2012", досягнення українських спортсменів, українські поети і письменники, а також історичні пам`ятники України – фортеці, церкви і музеї.

У дослідженні "Україна очима дітей" взяли участь всього близько 100 учнів київських шкіл. Дослідження проводилося в рамках річної програми соціологічних досліджень "Ментальні основи вибору" з 2 по 18 травня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді