Черновецький готує Києву "банк їжі"

Четвер, 5 липня 2007, 15:58

Мер Києва Леонід Черновецький обговорив із керівництвом відомої мережі супермаркетів перспективу відкриття в місті магазинів для малозабезпечених киян.

Як повідомили в прес-службі КМДА, сторони обговорили перспективи майбутнього співробітництва, спільних планів і проектів, можливості інвестування соціально важливих об'єктів.

Зокрема, розглядається можливість допомоги малозабезпеченим прошаркам населення за рахунок створення так званого "банку їжі", повідомляє "Сегодня".

Як відзначають у КМДА, подібна система давно діє в Німеччині, де продукти харчування передаються малозабезпеченим через мережу спеціалізованих закладів.

Крім того, як повідомило видання раніше, у Києві створена координаційна рада з урегулювання міграційних процесів, у котору увійшли 12 представників Київради, столичної прокуратури, міліції, управління СБУ та управління охорони здоров'я.

За словами заступника голови КМДА Сергія Рудика, ця рада створена для контролю за рівнем міграції в місті, управління міграційними процесами, у першу чергу, іноземних нелегальних мігрантів і зменшення соціальної напруги, а також залучення мігрантів до суспільно корисної діяльності.

Рудик вважає, що найближчим часом у столиці необхідно створити центр з утримання іноземних нелегалів, оскільки його немає ні в Києві, ні в Київській області.

З цього приводу він повідомив, що київська влада звернулася до голови Київської облдержадміністрації Вірі Ульянченко з приводу створення такого центру або в Києві, або у Київській області.

За словами Рудика, мігранти, які прибувають до Києва, – переважно люди з низьким рівнем освіти, вихідці з малорозвинених аграрних регіонів Південно-Східної Азії, Ближнього і Середнього Сходу, Центральної і Південної Африки, основна мета перебування яких на території України – пошук шляхів подальшої міграції в країни Західної Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді