"Укрзалізниця" убезпечить залізницю років так за п'ять

П'ятниця, 3 серпня 2007, 16:59

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" розробляє проект Державної програми підвищення безпеки руху на залізницях України у 2008-2012 роках.

Про це на засіданні ради "Укрзалізниці" у п'ятницю заявив генеральний директор адміністрації Володимир Козак, повідомляє Ліга.

В управлінні взаємодії зі ЗМІ адміністрації повідомили, що тепер програма перебуває на стадії пропрацювання на місцях.

"Кожна залізниця, кожне господарство повинні внести свої рекомендації і пропозиції щодо вироблення механізмів і заходів для підвищення безпеки руху на залізничному транспорті", - зазначив Козак.

На засіданні ради "Укрзалізниці" був представлений проект програми, у якому передбачено низку заходів, що плануються для застосування в господарствах "Укрзалізниці".

Серед основних заходів – відновлення парку пасажирських вагонів, збільшення обсягів модернізації і капітального ремонту шляхів, стрілочних переводів, відновлення шляхової техніки, відновлення рухомого тягового парку.

Крім того, передбачається встановлення додаткових сигнальних пристроїв на залізничних переїздах, модернізація господарств автоматики і зв'язку електрифікації й електропостачання.

Планується, що рекомендації та допрацювання до програми будуть розглянуті і затверджені на наступному засіданні ради "Укрзалізниці", що заплановане на осінь.

Після затвердження проект держпрограми буде передано на розгляд у Міністерство транспорту й зв'язку України.

За 7 місяців 2007 року на залізницях України допущено 452 транспортні пригоди.

Серед основних причин їх називаються несанкціоноване втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту, розбирання колій і розкрадання вантажів під час руху потяга.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді