Дружина Ющенка відкрила кафедру української в Китаї

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 11:51

Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко відкрила кафедру української мови в Шанхайському університеті міжнародних відносин.

Як повідомляє прес-служба фонду, Ющенко передала від імені фонду у подарунок кафедрі бібліотеку українською мовою, до якої входять видання з історії, культури, українських традицій.

"Відвідуючи Китай з нагоди участі у заходах Спеціальної Олімпіади, я бачу, який величезний потенціал мають українсько-китайські відносини у сфері культури, освіти, економіки. Сподіваюся, що саме ці студенти стануть тією критичною масою, яка наповнить ці стосунки новим змістом та динамікою", - сказала вона, виступаючи перед присутніми.

У церемонії відкриття кафедри взяли участь керівники університету, майбутні студенти-україністи, представники посольства України в Китаї, генерального консульства України в Шанхаї та Фонду "Україна 3000".

На честь Катерини Ющенко студенти виконали українські пісні та прочитали вірші Василя Симоненка "Ти знаєш, що ти людина" та Володимира Сосюри "Любіть Україну" українською мовою.

Крім того, голова фонду "Україна 3000" провела коротку зустріч з керівниками Шанхайського університету міжнародних відносин і подякувала їм за увагу і визнання української мови та запросила відвідати Україну.

Як відомо, Катерина Ющенко і представники Фонду "Україна 3000" перебувають у Китаї, аби підтримати Національну збірну спеціальної олімпіади України на Всесвітніх літніх іграх спеціальної Олімпіади – 2007, які проходять 2-11 жовтня у Шанхаї.

Шанхайський університет міжнародних відносин – один із провідних вузів Китаю. Його було засновано у 1949 році під назвою Шанхайський коледж російської мови. Університет підтримує партнерські відносини, здійснює професійний та культурний обмін з багатьма іноземними ВНЗ, у тому числі з Київським національним університетом ім. Т. Шевченка.

Українська мова стала тринадцятою іноземною мовою, яку вивчатимуть в Шанхайському університеті міжнародних відносин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді