Черновецький оголосив війну шкільним корупціонерам

Вівторок, 6 листопада 2007, 19:34

Київський міський голова Леонід Черновецький завірив, що корупції в столичних школах не буде.

Про це він заявив на презентації Центру моніторингу столичної освіти, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Київміськадміністрації.

"Корупція - як у вищих навчальних закладах, так і в школах - явище ганебне, і я маю на меті усунути корупцію в освіті хоча б на тому рівні, що мені зараз підконтрольний", - сказав Черновецький.

"Тому і виникла ідея створити Центр моніторингу столичної освіти. Це реальне ноу-хау для України", - наголосив мер.

Черновецький відзначив, що прикладом для створення такого Центру служив досвід інших країн, де основою перевірки знань є незалежне тестування. Мер додав, що Центр створений для того, щоб мати правдиву інформацію про реальний стан освіти у школах.

Відтепер КМДА буде орієнтуватися не на звіти районних управлінь освіти й окремих навчальних закладів, а на об'єктивну інформацію, яку буде збирати Центр через тестування й опитування, що будуть здійснювати висококваліфіковані фахівці.

Проводити тестування і перевіряти роботи учнів будуть не вчителі тієї школи, де вчиться дитина, а залучені незалежні працівники з числа педагогів.

Вони при укладанні контракту з Центром зобов'язані працювати за чітко визначеними процедурами, що в принципі унеможливлюють зловживання.

"Нам буде важко зламати оборону корумпованого ворога в сфері освіти, але я запевняю, що майбутнє освіти лише за незалежним тестуванням", - заявив Черновецький.

Центр моніторингу столичної освіти - сучасна дослідницька освітня установа Києва. Він є сучасним практичним інструментом управління освітою і подальшим прогнозуванням її розвитку.

Завдяки діяльності Центру батьки зможуть перевірити якість надання освітніх послуг їхнім дітям, а також переконатися в об'єктивності оцінювання знань.

Центр створений відповідно до рішення Київської міськради від 28 грудня 2006 року. У своїй діяльності Центр моніторингу столичної освіти підкоряється Головному управлінню освіти і науки КМДА.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді