Медведька просять узятися за книжкове виселення Черновецького і К°

Середа, 7 листопада 2007, 12:19

Від генпрокурора вимагають порушити кримінальну справу проти посадових осіб Київради та КМДА у зв'язку з невиконанням ними ухвали Верховного суду України щодо заборони виселення книжкового магазину "Знання" з приміщення на Хрещатику.

Із відповідною вимогою до генпрокурора звернулися активісти, що виступили на захист книгарні. Текст їхнього звернення висить на вітрині магазину, де проходить акція на його захист.

"Ми вимагаємо від генпрокурора негайного відкриття кримінальної справи та проведення розслідування щодо посадових осіб Київради та КМДА", - заявляють активісти.

"У зв'язку зі злочинним порушенням ними законів та невиконня ухвали Верховного суду від 19 травня 2005 року щодо книжкового магазину "Знання", - додається у зверненні.

Крім того від президента та прем'єр-міністра вимагають введення мораторію на відселення з приміщень у будівлях загально-державної та комунальної власності культурно-мистецьких, спортивних організацій та установ, творчих спілок, видавництв та книгарень до законодавчого вирішення цієї проблеми.

Активісти вимагають ініціювати розробку змін до відповідних законів, передбачити встановлення спеціальних ставок орендної плати для організацій та установ культури, а також заборону на відселення та перепрофілювання культурно-мистецьких та спортивних організацій.

Тим часом у приміщенні книгарні триває акція із захисту книгарні, на її підтримку вітрини магазину обклеєні навхрест червоними стрічками, на дверях ззовні прикріплено табличку з написом "Працюємо, незважаючи ні на що".

Крім того, приміщення магазину ззовні обклеєно листівка зі списком установ культури, які також знаходяться під загрозою знищення під назвою "Червона книга української культури".

Як відомо, днями Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів заявила про вимогу Київської міськадміністрації до 10 грудня звільнити приміщення книгарні "Знання" на Хрещатику.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді