Київрада вирішила не ламати "Знанню" профіль

Четвер, 8 листопада 2007, 11:32

Київська міська рада заборонила трудовому колективу книгарні "Знання", розташованого на вулиці Хрещатик, 44, приватизацію приміщення.

Таке рішення Київрада прийняла на сесії у четвер, повідомляють Українські новини.

Київрада обґрунтувала своє рішення наміром зберегти профіль діяльності магазина.

Крім того, вона вирішила надати право трудовому колективу визначити оптимальну для нього орендну ставку за користування приміщенням, яку Київрада зобов'язалася затвердити на одній з наступних сесій.

При цьому Київрада заборонила трудовому колективу здавати приміщення магазина в суборенду.

Як відомо, до порядку денного сесії Київради було внесено два проекти рішень Київради щодо книгарні "Знання".

Перший проект рішення передбачав заборону приватизувати приміщення будь-яким компаніям, у тому числі трудовому колективу. Також проект передбачав збереження профілю діяльності магазину.

Другий проект передбачав, що Київрада продовжує оренду приміщення трудовому колективу й дозволяє його приватизацію. При цьому секретар Київради Олесь Довгий відзначив, що Київрада може відмовити трудовому колективу у приватизації приміщення.

За словами Довгого, у конфлікті з виселенням магазину "Знання" з приміщення задіяні дві сторони - безпосередньо трудовий колектив у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю "Книгарня "Знання" і компанія, яка виграла конкурс на оренду цього приміщення, проведений Головним управлінням комунальної власності.

За словами начальника цього управління, депутата Київради від фракції блоку Леоніда Черновецького Анатолія Чуба, в 2006 році Київрада дозволила магазину "Знання" орендувати приміщення на Хрещатику строком на три роки, встановивши при цьому річну орендну ставку в розмірі 2% від оціночної вартості майна.

Однак трудовий колектив, за словами Чуба, перешкоджав управлінню в проведенні оцінки приміщення й не оплачував встановлену орендну ставку.

У зв'язку з цим управління провело конкурс на нового орендаря приміщення. Чуб не назвав компанію, яка його виграла.

Як відомо, у середу у книгарні "Знання" проводилась акція із захисту магазину й проти його виселення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді