У Черновецького збираються прорити Київ

Середа, 5 грудня 2007, 10:29

До 2011 року пропускна спроможність столичного метро збільшиться на 30-35%, прогнозують у Київській міській держадміністрації.

Про це розповів перший заступник голови КМДА Денис Басс, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з програмою розвитку київського метрополітену на 2008-2011 роки, міська влада планує з'єднати два густонаселених райони столиці – Троєщину та Теремки – з центром міста.

У напрямку цих районів планується побудувати 17 нових станцій і понад 25 км шляхів. Будівництво метро на Троєщину мер контролює особисто, наголошується у повідомленні.

Басс зауважив, що нині відбувається комплексна підготовка до побудови другого виходу з метро "Вокзальна" і другого пересадочного вузла між станціями "Золоті ворота" та "Театральна".

Такі заходи мають значно розвантажити названі станції метро в години-пік та позитивно вплинути на комфорт киян та гостей міста, які користуються столичним метрополітеном.

Басс додав, що в рамках програми "В європейський Київ на європейському транспорті" буде придбано 635 нових вагонів та замінено 290 вагонів, термін експлуатації яких завершився.

На реалізацію програми підвищення рівня експлуатаційної надійності та культури обслуговування пасажирів планується спрямувати 541 млн. гривень. Для реалізації програми також передбачається залучення інвестиційних коштів.

Крім того, у столиці тривають роботи з продовження Куренівсько-Червоноармійської лінії, і вже наступного року тут відкриють три нових станції метро – "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська".

За словами першого заступника мера, з міського бюджету на це будівництво спрямовано 1 млрд. 600 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді