Голова СБУ: викладач філології без авто

П'ятниця, 6 березня 2009, 17:05

В п’ятницю Валентину Наливайченку з третьої спроби все ж таки вдалося позбавитись ганебної приставки "виконуючий обов'язки" і повноправно очолити Службу безпеки України. В цьому йому допомогли 230 депутатів коаліції.

Перед тим, як отримати цю посаду, він пройшов довгу стежку від викладача кафедри російської мови Київського інженерно-будівельного інституту, секретаря посольства України в Фінляндії до генконсула посольства США і надзвичайного посла в республіці Білорусь.

В СБУ він прийшов в середині 2006 року на посаду першого заступника голови СБУ, а після звільнення Ігоря Дріжчаного став виконуючим обов'язки.

Наливайченко одружений з 1987 року і має дочку Ольгу, яка навчається на третьому курсі Інституту міжнародних відносин при університеті ім. Шевченка на факультеті міжнародного права.

В матеріальному плані минулий рік для нього виявився вдалішим за попередній.

Під час роботи в.о. голови СБУ в 2008 році Наливайченко заробив 287 598,69 гривень, що склало майже на 40 тисяч гривень більше, ніж в 2007.

З них 266 924,09 гривень – це зарплата. Отже щомісяця голова СБУ отримує 20 674 гривні.

Крім зарплатні, Наливайченко отримав ще 20 674,6 гривень матеріальної допомоги, на відміну від майже 58 тисяч минулого року.

Судячи з довідки про зарплату, більшу частину матеріальної допомоги він отримав в липні, завдяки чому зарплатня збільшилась в 2,2 рази і становила майже 46 тисяч гривень. Фактично цю суму можна вважати відпускними. Також на кілька тисяч більше він отримував в березні та серпні.

За рік Наливайченко не обзавівся жодним майном. Як і раніше подружжя Наливайченків володіє 0,2 га землі та квартирою або кількома загальною площею 206 квадратних метрів.

Голова СБУ як і раніше не розщедрився на власне авто, однак його дружина має Тойоту, об’ємом двигуна 2,4.

При цьому рахунки Наливайченка в цьому році збільшились рівно в два рази. Якщо в 2007 році вони складали 10 000 гривень, то тепер в банках у нього зберігаються 20 000 гривень.

Згідно із біографією, Наливайченко захоплюється баскетболом, філософією і літературою і не бере участі у політичній діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді