"Синдром Мороза"

Середа, 17 червня 2009, 13:30

Політичні ігрища на теренах сучасної політичної шахівниці України, як на мене, доволі влучно можна охрестити "синдромом Мороза". Взагалі, синдром є цілим поєднанням ознак якогось захворювання.

Те, що політикум нашої держави є дуже хворим, ні в кого ніяких заперечень не викликає. Суперечки точаться хіба що навколо точного діагнозу і методів лікування хворого.

Особисто я вважаю, що Україна хвора на імунодефіцит проти корупції і неналежного рівня патріотизму. Фактично, поміркувавши, ви погодитися, що у нас є все для гармонійного розвитку, але немає адекватних місцю і часу суб’єктивних чинників – волі до перемоги, бажання здолати корупцію і любові до Батьківщини.

Саме через це, об’єктивні чинники майже зовсім не діють. Ми воліємо стверджувати, що у нас ніяких ресурсів немає, бо інакше виникає цілком закономірне запитання: чому жоден з них донині не задіяний.

Якщо таке запитання виникне, доведеться щось робити, а цього так не хочеться… Краще плакатися, жаліти самих себе, лаяти когось. І це замість того, щоб почати інтенсивно працювати. Хіба це не про нас нинішніх сказав відомий мислитель Френк Герберт: "давайте не будемо більше волати про справедливість, доки в нас є руки і воля їх застосувати".

Абсолютно чітко в систему сучасної політичної хвороби України вписується "коаліціада" БЮТ з Партією регіонів. Її можна діагностувати як "синдром Мороза".

Саме Мороз увійшов до попередньої коаліції так званих "комуністів" з партією олігархічного капіталу. За будь-яких умов "соціалісти" і "комуністи", якби вони дійсно такими були, мали б всіляко боротися з регіоналами. Натомість вони з ним об’єдналися, створивши в світовій історії безпрецедентне явище, яке я і називаю "синдромом Мороза".

Справа в тому, що в цій трійці (могла бути й двійка чи, скажімо, четвірка) є хвороба тактична і хвороба стратегічна. Комуністи і ПР від цієї коаліції виграли тактично, але втратили стратегічно.

Мороз і його партія втратили як тактично, так і стратегічно. Фактично партія зійшла нанівець, а Мороз перетворився на політичного трупа. Спроби його реанімації вже нічого не дадуть. Це добре розуміють і у самій соціалістичній партії.

Причина "синдрому Мороза" криється, на мою думку, у повній відсутності в жодній з парламентських партій і блоків будь-якої ідеології і адекватного часові і простору науково-методичного підґрунтя. Відповідного саме Україні і її місцю, яке наша країна об’єктивно займає на політичній карті Європи.

Що це дійсно так, я переконався на власному досвіді. Декілька років тому я входив до керівництва найбільшої в Україні київської міської організації партії "Батьківщина". Був там єдиним доктором наук, професором, академіком. Зі здивуванням для себе виявив, що партія Юлії Тимошенко не має ні відповідної ідеології, ні навіть науково обґрунтованої програми дій.

З наукової точки зору, це означало, що партія не має стратегічної перспективи. Щоб якось виправити цю катастрофічну ситуацію, я створив науково-ідеологічний комплекс. Зібрав цілу групу молодих науковців різних наукових напрямків, аспірантів і навіть геніальних школярів-старшокласників, переможців конкурсів Малої академії наук і Всеукраїнських олімпіад.

Через відомого нардепа Семиногу намагався передавати "на гору" в партії всілякі науково-методичні розробки. Результатом стало те, що мене витурили як з керівництва міської організації, так і з партії в цілому. Групу молодих науковців розігнали. А там були навіть фахівці з унікальної в країні електоральної географії. Вони були готові працювати, і працювали, на громадських засадах.

В інших партіях і блоках не краще.

Чому так звана російська мафія в США (реально – радянсько-єврейська) перемогла, і дуже швидко всі інші, в тому числі, і знамениту сицилійську?

Причина одна, там додумалися включити до керівництва мафіозних структур університетських професорів. І довели всім, хто здатний до аналізу, що головною силою суспільства є не зброя, фізична сила чи гроші, а розум, інтелект. У стані ж "Батьківщини", я знаю що говорю, головним вважаються гроші. І ось тепер ви, шановні, дуже скоро побачити, де ви опинитися зі своїми грошима…

У новій коаліції роль Мороза буде належати Юлії Тимошенко, а роль Соціалістичної партії – партії "Батьківщина". Бо ж саме вони зігнорували той очевидний факт, що всі основні політологічні теорії кінця ХХ-початку ХХІ століття в один голос стверджують, що ідеологією виживання держав у ХХІ столітті буде націоналізм.

Я впевнений, що керівництво парламентських партій навіть не чуло про функціональну, контейнерну, організменну та інші теорії, якими нині живе "все прогресивне людство".

Рівень патріотизму українського суспільства постійно зростає. Цей процес не є лінійним. Він то зупиняється, то інколи навіть відкочується назад, то стрімко рине вперед. Однак, в цілому напрямок руху зберігається в патріотично-націоналістичному напрямку.

Це пов’язано з об’єктивним процесом вимирання колишніх радянських людей, невпинним зменшенням їхньої питомої ваги. Крім того, відбувається очевидне просторово-територіальне вирівнювання патріотичного поля. Цьому сприяє також і вищі показники народжуваності в Західній Україні. Не враховувати ці чинники в своїй політиці можуть лише дуже недалекі люди.

Політична проституція "синдрому Мороза" породжує політичний радикалізм в українському суспільстві. Всезагальна політична безпринципність породжує рясний цвіт всіх видів корупції.

Нинішні повії від політики довели ситуацію в країні до того, що виходу з політичної кризи демократичними методами вже не існує. Без хірургічного втручання реаніматора-диктатора ми не обійдемося.

Петро Масляк, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді