20 грудня. У Києві справжній День міліції

П'ятниця, 20 грудня 2013, 10:33

Пшонка визнав, що "Беркут" розігнав Майдан, щоб встановити йолку. Про це генпрокурор заявив, звітуючи у Верховній Раді. З'ясувалося, що Яценюк, Тягнибок і Турчинов проходять у справі про "захоплення влади".  Весь центр столиці перекрито через пересування кортежів. У Києві справжній День міліції

Сортувати
19:28
 
19:21

На львів'яни придумали нову гру - бімба.Картоплина,замотана в светр і обмотана скотчем,ключка і міні-ворота + 10 гравців.Весело

18:51
тіньова каса партії регіонів – 13,3 млрд грн. 
Саме така сума передбачена проектом бюджету 2014 на державну підтримку вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат собівартості готової вугільної продукції. Це корупційні гроші. Галузь нереформована. Кошти шахтарям, як не дохождили так і не дійдуть. це ще одна чорна діра українського бюджету, яка наступного року стане ще однією тіньовою касою президентської кампанії Януковича. Торік ця сума становила 7,8 млрд грн. Цього року вона зросла на 5,5 млрд.
завершуємо роботу над розгорнутим аналізом проекту бюджету. незабаром
18:49

Хроніка провокацій: Євромайдан і Податковий майдан зливали ті самі люди.

18:46

Співробітник наружки пригає і махає руками, щоб наш журналіст не зняв кортеж Януковича.

17:01
Це 30-річний столяр Андрій. Сам із Хмельницької області. А працює у Київській. Його жорстоко побив Беркут у ніч на 30-е листопада. В той день він приїхав у Київ, щоб зустрітись зі знайомою. Вони пішли ввечері на Хрещатик, подивитись на мітинг студентів. Потім знову гуляли по місту і вже під ранок повернулись на Майдан, піднялись до стели. І почалось. Андрій каже, що якби вони прийшли на кілька хвилин раніше чи пізніше, не потрапили б у цю зачистку. Знайому відкинули у сторону. А він від ударів Беркуту швидко втратив свідомість. Прокинувся вже у лікарні. Зламаний ніс, тріщина у челюсті. Друзі перезли його із столичної лікарні у лікарню в Київській області. Лікарі, коли дізнались, що він з Майдану не взяли з нього ні копійки. Його безкоштовно лікували 10 днів. Коли Андрія виписали, він повернувся на Майдан, стоїть у охороні. На роботі проблем не має, працедавець його підтримує. Але щоб у нього не було зайвих проблем з правоохоронними органами, не фотографувала обличчя. Сам він був не проти і дякував, що журналісти розповідають правду. 
 
16:57

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет попросив у Господа "дати мудрість президенту України" , щоб він правив країною в ім'я служіння народу, а не на користь жменьки людей при владі.

Про це він сказав у промові в ході вдячного молебню на Володимирській гірці у п'ятницю, у присутності Віктора Януковича, повідомляє ZN.ua.

16:55

Апеляційний суд Києва залишив під вартою адвоката активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі Віктора Смолія.

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури, пише "Інтерфакс-Україна".

Фото: Дмитро Булатов
Фото: Facebook Дмитро Булатов
16:45

Прямо зараз Демократичний Альянс принесли сміття з#ЄвроМайдан'у до кордону з міліцією на вулиці Інститутській. Акція нає назву "Мусорнік імені Януковича". 

Фото Ганни Грабарської 
16:42
Команда спеціалістів на чолі з Іллєю Кошковським, розробила новий інтернет-проект 3deuromaidan.com.
16:40
 Громадський сектор Євромайдану
Активісти #Євромайдан’у організували прибирання території, спеціально для цього викликали сміттєвоз. 
 
16:39

Всі народні депутати від опозиції разом із сім'ями зустрічатимуть Новий рік на Майдані Незалежності у Києві.

Про це завив депутат від "УДАРу" Сергій Аверченко на брифінгу у Штабі національного спротиву, повідомляє УНІАН.

Він також закликав усіх киян та гостей столиці долучитись до святкування Нового року на Майдані.

16:36

Київський апеляційний суд залишив під вартою активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзю.

Оголошення рішення суду транслювало "Громадське телебачення".

Суд вирішив залишити без змін рішення попередньої інстанції про утримання Дзиндзі під вартою на 2 місяці.

16:31
 
16:17

Арбузов попросив у ЄС безвізовий режим до виконання вимог.

16:15
 
16:11

Пшонка публічно збрехав. Я йому передав радіообмін саме Беркуту, під час побиття людей. Маю підтвердження від його зама Пришка.

16:05
Пост до дня міліції. Люди в органах, виявляється, як і я вчора, дуже засмучені тим, що провокатори з Банкової, які били вевешників ланцюгами, не будуть покарані. Не варто журитися! Достатньо просто допомогти журналістам встановити їхні імена, а ми про це напишемо, щоб громадськість знала не тільки героїв, а й антигероїв #єромайдан'у. Отже, міліція - з народом! І це великий плюс.
16:03
- Муж! Мы в воскресенье идем на Майдан?
- Когда?
- В 12.
- А что там?
- Ну что у нас на Майдане, по воскресеньям, в 12?
- Ааа, конечно, идем.
16:00

Колишній президент України Леонід Кучма вважає, що між президентами України та Росії Віктором Януковичем і Володимиром Путіним існують певні домовленості.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів на круглому столі у п'ятницю про те, що отримала Росія навзаєм за знижку на газ та кредит Україні.

"Путін благодійною діяльністю ніколи не займався і займатися не буде", - зазначив Кучма.

15:39

Голова адміністрації президента Сергій Льовочкін відмовляється коментувати ситуацію навколо його ймовірної відставки.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" із засідання круглого столу "Об'єднаємо Україну".

Виступивши на круглому столі, Льовочкін залишив засідання не чекаючи на його завершення.

На усі прохання журналістів прокоментувати свою "відставку" глава АП або не відповідав, або пропонував зосередитись на питання, що розглядаються на круглому столі.

Після всього Льовочкін швидким темпом пройшов до виходу з палацу "Україна".

Відео: Оксана Денисова, УП

15:09
 Юрій Луценко
Дуже важко поздоровляти сьогодні з Днем міліції. Знаю багато людей, які віддали розум і здоров'я служінню народу. Але не знаю жодного, кого хотілось би поздоровити з святом сьогодні. Стараннями генералів і полковників та покірністю середньої ланки МВС стало інструментом пограбування і розбою. 
За свої чотири роки в міністерстві я ні разу не кидав міліцію проти народу. Тому маю право сказати гірку правду - погодившись з роллю озброєного загону мафії, міліція повністю деградувала. 
Єдиний вихід - повна заміна персоналу ГПУ, МВС та судів і набір нових працівників через детектор брехні. 
Тому всі, хто поважає себе, хто хоче служити народу, а не стояти на шухері у банди - з мізками на вихід. 
Бо рано чи пізно, буде таки нова поліція. 
І будуть нормальні правоохоронці. 
І в нас буде свято, яке хотітиметься святкувати.
15:05

Українська влада через невиконання низки раніше даних обіцянок представникам Євросоюзу ставить під сумнів сенс чергових посередницьких місій за участі європейських політиків.  

Про це сказав глава польського міністерства закордонних справ Радослав Сікорський у четвер увечері на спільній прес-конференції з главою МЗС Німеччини Франком Вальтером Штайнмаєром, повідомляє УНІАН.

14:50
МВСники не дали демальянсівцям і іншим жителям#Євромайдан винести сміття з Майдану. Тож, лишили його перед щитами силовиків. Нагадаємо, на вулиці Інститутський вже декілька годин без жодних на то підстав людям перешкоджають прохід силовики, організованим групам з прапорами з Майдану вихід перекритий.
 
14:30
 Yevheni Kuzmenko
Я вспоминаю 17-летнюю девочку, дрожащую от унижения и стыда возле Михайловского собора; вспоминаю ее жуткий рассказ о том, как за ней с Майдана в ночи аж до Бессарабки гнались "Беркут" и титушки; вспоминаю ее слова "Мне стыдно об этом говорить, но мне было страшно" - и, вот честное слово, Пшонка: чтоб тебе всю оставшуюся жизнь каждую ночь являлся этот твой мирный "Беркут" и лупасил тебя дубинками, и месил ботинками. Да, и сынку твоему, тонкогубой чухне-мажору с бодигардами - тоже не кашлять.
Наглое, подлое, гопническое хамье. Такому подставлять вторую щеку - бесполезно, будет бить с наслаждением и сладострастием. И при том думать про "выше подбородок и "не качаться".
Просто закачаться какие уроды. И неудивительно, что поодиночке им страшно. Вечно сбиваются в кучу. А мы в эту кучу раз за разом наступаем.
Извините за пафос, это писал не журналист, а человек. У нас, дворецких, тоже нервы есть (с).
14:26

Апеляційний суд дозволив Євромайдан у центрі Дніпропетровська.

14:12

Министерство юстиции по результатам тендера заключило ряд соглашений на услуги по изучению Соглашения об ассоциации между Украиной и Евросоюзом на сумму 2,52 миллиона гривен.

Об этом пишут "Наші гроші" со ссылкой на "Вестник государственных закупок".

13:54

Санітарно-епідеміологічна ситуація на Євромайдані залишається стабільною, а кількість захворювань не відрізняється від загальної статистики у державі.

Про це у п'ятницю на брифінгу повідомив координатор медичної служби Штабу національного спротиву Олег Мусій, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами медика, повідомлення, які готувало Міністерство охорони здоров’я про начебто загрозу туберкульозу та інфекцій на Майдані, - не відповідають дійсності.

13:49
  • П'ЯТНИЦЯ, 20 ГРУДНЯ
    ***
    VIGILIA, або МОЇ НІЧНІ ЧУВАННЯ 
    ***
    Начебто іще й не надійшло Різдво, 
    Та уже полками чималими 
    Загатило Іродове воїнство 
    Вулиці твої, Єрусалиме. 

    Зі значним відсотком вірогідності 
    Розвідка донесла про можливість 
    Скорого народження тут Гідності, 
    Й Віри у Добро і Справедливість. 

    Ось тому вояки й заходилися 
    Нюшити - бо ще й чутки враховують, 
    Ніби те маля вже народилося, 
    І його в народі переховують. 

    Люди! А давайте не допустимо
    Щоб їх підлі наміри збулися, 
    І неситий хам з тупеньким усміхом 
    Наше немовля вдушив в колисці! 

    Ми його і виглядим, і виходим,
    Хліба віддамо крихти останні.
    Ми його своїм зігрієм диханням 
    В потаємних яслах на Майдані. 

    Мусимо явити тут характери. 
    Не підупадаєм, не здаємся.
    Нам у синім небі європрапора
    Святить ясно Зірка Віфлеємська. 

    Нам не раз ще з вами повставати, 
    Щоб таки нова пора настала,
    Щоб із чистим серцем заспівати: 
    "Нова радість встала!..".

13:48
Юрій #Андрухович на харківському Євромайдані. 
В неділю 22 грудня харківський #Євромайдан відвідає відомий письменник, публіцист та громадський діяч Юрій Андрухович. Юрій, який тривалий час знаходиться в центрі протестних дій на київському Майдані, розповість про своє бачення ситуації, що склалася в країні, поділиться враження від подій у Києві та поспілкується з харків'янами. О 15.00 відбудеться зустріч із Юрієм у культурному центрі "INDIE" (вул.Чернишевська, 4/6), о 12:00 - Андруховича можна буде послухати коло пам'ятника Шевченку. 
13:29

Президент Віктор Янукович вперше з появи Євромайдана провів кілька виїзних зустрічей, через що весь центр міста періодично блокують силовики.

Між 12 і 13 годинами було повністю заблоковано вулицю Шовковичну на перетині з вулицею Лютеранською.

Крім автобусів та внутрішніх військ, які щільно перекрили Шовковичну, чатував загін Беркуту.

 
 
Силовики перекривають Шовковичну заради кортежу. Всі фото Оксани Коваленко, УП
Силовики перекривають Шовковичну заради кортежу. Всі фото Оксани Коваленко, УП

Близько 12:30 президентський кортеж проїхав з вулиці Богомольця через Шовковичну на Лютеранську.

При цьому близько 13 години представники міліції, яка створила кордон на перетині вулиці Богомольця і Шовковичної стверджували, що "Янукович і прем'єр Азаров перебувають у будівлі МВС і от-от мають поїхати", саме для цього нібито силовики і тримали вільною "цю дорогу"

Водночас, саме в цей час на Першому національному показували пряму трансляцію з палацу Україна з нагоди Дня енергетика України та церемонії запуску "Гідроагрегату №2" Дністровської ГАЕС. На цьому заході присутній президент та голова адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Перекрита вулиця Пилипа Орлика. Фото Оксани Коваленко, УП
Перекрита вулиця Пилипа Орлика. Фото Оксани Коваленко, УП

Як відомо, центр Києва заблокували ще зранку – були заблоковані вулиці вулиці Грушевського, Хрещатик з боку Європейської площі, Пилипа Орлика, Богомольця, Лютеранська та інші.

Як відомо, у Януковича є кілька кортежів, деякі з них пересувають порожніми з міркувань безпеки.

13:20

Общественный совет Майдана хочет начать публичные переговоры по вопросу выхода из кризиса в Украине. Об этом сообщает Интерфакс-Украина со ссылкой на манифест, который поддержали представители общественных инициатив и неполитических объединений, вошедших в совет.

Подписанты выстивили ряд требований к власти, выполнение которых является предпосылкой их участия в переговорах. Речь идет об освобождении всех задержанных участников акций протеста, а также освобождении от должностей и привлечении к ответственности чиновников, чьи действия привели к применению силы на Майдане.

Кроме того, подписанты настаивают на отставке министра внутренних дел Виталия Захарченко.

13:16

Во Львове суд пока запретил облсовету выселять Сало. Львовский окружной админсуд запретил облсовету обнародовать его решение об отзыве части полномочий у местной облгосадминистрации. Также запрещено обнародовать решение по усилению контроля за работой ОГА, создание исполкома областного совета, о выселении ОГА и других, которые были приняты 17 декабря.

13:15

Генпрокурор Виктор Пшонка во время выступления в Верховной Раде имел рекомендацию "Ровно подбородок, не качаться".

"Ровно подбородок. Не качаться". Вот такое напоминание лежало перед генпрокурором Пшонкой в Раде", - пишет Hromadske.TV‏ в Твиттере, публикуя фото-доказательство Яна Доброносова.

Фото Yan Dobronosov
Фото Yan Dobronosov
 Olha Snitsarchuk
"Ровно подбородок. Не качаться". Ось що хвилювало генпрокурора Пшонку під час звіту у ВР про події під час акцій протесту, судячи з його шпаргалок. 
13:06
 Iryna Gerashchenko
Навіть протокольна фото не приховує напругу. Мали зустріч з міністром внутрішніх справ. Говорили про відставку як про крок до розв'язання політичноі кризи. Про відповідальність влади, яка має конкретні прізвища. — с пользователями Оксана Продан и Наталія Новак.
 
13:06

Представитель пресс-службы Генпрокуратуры позвонил в "Украинскую правду" с просьбой заменить фотографию Пшонки, которой была проиллюстрирована одна из новостей, поскольку генпрокурор на ней имел не очень хорошее выражение лица. 

Виктор Пшонка, скрин-шот с главной страницы УП
12:57

20 декабря около 4:00 утра лица спортивного телосложения атаковали помещение харьковской "Просвиты", в котором размещен местный штаб Евромайдану.

Об этом "Радио Свобода" сообщил один из лидеров харьковского Евромайдана Дмитрий Пилипец.

"На первом этаже дома выбиты стекла двух комнат со стороны внутреннего двора и одной с парадного входа, на пороге разлита краска", - рассказал он.

 Фото из Facebook "Громадське телебачення"

По его словам, фасады штаба, нескольких близлежащих домов и магазинов разрисованы клеветническими надписями в адрес сторонников евроинтеграционного направления Украины: "Еврофашизм", "Евронацисты" и т.п..

Комментируя эти и предыдущие действия неизвестных лиц по харьковского Евромайдана, активист сказал:

"Я связываю эти действия с "титушками" от Кернеса и Добкина. Главы города и области хочется дискредитировать харьковский Евромайдан" , - отметил Пилипец.

 Фото из Facebook "Громадське телебачення"

Пресс-центр Харьковского областного управления МВД сообщил, что по факту ночного происшествия возбуждено уголовное производство.

Днем ранее представители оппозиции во время заседания Харьковского областного совета обращались в милицию с требованием отреагировать на ряд преступных актов, направленных против евроактивистов.

Глава областной администрации Михаил Добкин считает обвинения оппозиции безосновательными.

12:40

Протоколы допросов в ГПУ экс-главы КГГА Александра Попова "слили" прессе, чтобы подставить секретаря Совета нацбезопасности Андрея Клюева.

Такое мнение высказала в Верховной Раде депутат Анна Герман.

12:10

Голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив засідання парламенту і відпустив депутатів до 14 січня.

12:07

Члени радикальних угрупувань причетні до закликів до скидання влади в Україні, заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка. Про це він заявив у Верховній Раді у п’ятницю, говорячи про події на Банковій.

"До зазначених провокацій  і правопорушень причетні члени радикальних угрупувань, які вже тривалий час діють під виглядом різноманітних громадських організацій, в тому числі спортивного напрямку", - зазначив Пшонка.

11:52

Рада не підтримала запит до Януковича про відставку Захарченко.

11:51
Без паніки. Шикування військових у центрі міста приурочене молебню з Януковичем на Володимирській гірці та п"янці в МВС до дня міліції. Колони з мітингувальниками вони не особливо хочуть спостерігати за цими захопливими розвагами.
11:44

Арсені Яценюк, Олексндр Турчинов та Олег Тягнибок фігурують у справі про державний заколот.

Про це розповів журналістам у п'ятницю лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Про це чітко щойно заявив генпрокурор. Це 109 стаття (захоплення державної влади) ККУ.По ній проходять Турчинов, Тягнибок, Яценюк і "ще 8 людей", - заявив він.

11:35

Генпрокурор: слідчі досі шукають, хто віддав наказ бити людей на Майдані.

11:13

Президент Віктор Янукович бере участь у Подячному молебні, який відбувається на Володимирській гірці.

Як повідомляє прес-служба президента, молебень проходить у п’ятницю зранку у Києві біля пам’ятника Святому рівноапостольному великому князю Володимиру.

"У заході також беруть участь президенти Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко", - інформує вона.

"Захід транслює в прямому ефірі Перший національний телеканал", - додає прес-служба.

У Януковича не уточнюють, за що дякують президент та екс-президенти.

ФОТО пресс-службы президента
10:51

Депутат від опозиції Сергій Соболєв запропонував генпрокурору Віктору Пшонці подати у відставку.

Це сталося після того, як Пшонка продемонстрував нарізку відео подій, починаючи з 21 листопада , в тому числі на Майдані Незалежності і на Банковій. Однак жодного кадру побиття Беркутом людей у нарізці не було.

Крім того, Пшонка показав ще одне відео за участі священика, який за словами Пшонки закликав до агресивних дій по відношенню до ворогів. При цьому Олег Тягнибок заявив, що це відео двохрічної давнини.

Після цього Серій Соболєв запитав: "Чи не пора вам подати у відставку?" 

У відповідь на це Пшонка заявив: "Я добре знаю закон. І не треба мене лякати. В цьому залі вирішується доля Генпрокурора і далі вирішує президент держави. Дійте по закону".

Депутат від Батьківщини Олександра Кужель у свою чергу зазначила: "Ви нічого не зрозуміли, чому на вулиці вийшов український народ". 

10:50

Працівники спецпідрозділу "Беркут" "у відповідь на опір мітингувальників" перевищили застосування сили при розгоні акції на Майдані в ніч на 30 листопада.

Про це заявив у Верховні Раді генпрокурор Віктор Пшонка.

Звітуючи у Раді, Пшонка заявив, що протистояння із силовиками 29 листопада було спровоковане діями мітингувальників, які "ускладнювали" встановлення ялинки на Майдані.

10:46

Амністія в дії!

Тільки що, слідча група працівників прокуратури та МВС перепинила мене біля власного помешкання та в грубій формі заблокувала мій автомобіль. 

Вручили цілу купу документів: 

- повідомлення про підозру, обвинувачують мене у правопорушеннях за статтями ч. 2 ст. 296, 295, 341 КК України.

- клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту строком на два місяці, заборонивши мені цілодобово залишати місце мого проживання.

- повістку про виклик до слідчого на 15:00 23 грудня 2013 року. м. Луцьк, вул. Винниченка, 11

Отакі справи, боремося далі)

 
10:38

Печерський райсуд Києва 19 грудня звільнив з-під варити 27-річногоактивіста Євромайдану Єгора Превіра, арештованого за підозрою в хуліганських діях 1 грудня біля Адміністрації президента, у зв'язку з визнанням провини.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

10:21

Під'їзди до Міністерства внутрішніх справ перекрито правоохоронцями МВС. Зокрема заблоковано вулицю Пилипа Орлика і Богомольця. На них зосереджено багато міліціонерів.

 Фото Оксани Коваленко

Працівник ДАІ випускає машини з периметру, але не впускає всередину. Крім того всередині кварталу, де знаходиться МВС стоять автобуси з працівниками МВС.

Біля деяких з них вишикувалися кілька загонів внутрішніх військ в повному обмундируванні в шоломах та зі щитами.

09:54

Для переходу до наступного етапу плану зі спрощення візового режиму між Україною та Євросоюзом необхідно прийняти ще два закони.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Клюєв в інтерв'ю кореспондентам телеканалу ARD і газети "Берлінер Цайтунг" (Німеччина), повідомляє його прес-служба.

09:46

Рада збільшила держборг-2013 на 19,4 мільярда.

08:51

Шість автобусів з бійцями спецпідрозділів перекрили доступ до Майдану Незалежності з боку Європейської площі.

Як передає кореспондент УНІАН, станом на 8:40 автобуси стоять щільно один до одного навіть на тротуарі, не даючи змогу громадянам, які виходять з метро, пройти на Хрещатик.

Також велика кількість бійців "Беркуту" зосередилася біля Українського дому.

Доступ до Майдану з Європейської площі перекрили.
Доступ до Майдану з Європейської площі перекрили. Фото Наталі Ільїної з "Коментарів"

Окрім того, в парку на Володимирській гірці перебуває багато спецпризначенців.

Раніше, близько 6 ранку, на Євромайдані зі сцени оголосили, що проходи перед Верховною Радою розчистили – вочевидь для того, щоб спецпідрозділи завадили мітингувальникам пікетувати парламент.  Людей закликали зберігати спокій, повідомляє журналіст "Української правди".

Ранок на майдані у п’ятницю почався традиційно вже з Гімну України та молитви.

Гітарист Женя, який усі ночі проводить на Майдані й цього  ранку зігрівав публіку піснями, побажав одужувати Руслані, сказавши, що вона потрібна Майдану.   

08:14

Активісти Євромайдану пікетують дорогу, якою має їхати кортеж президента Віктора Януковича, протестуючи проти перекриття доріг.

Вони пройшли з Майдану Незалежності до Подолу і станом на 8 ранку вже стоять на Набережно-Хрещатицькій у Києві, повідомляє Наталя Соколенко.

Люди стоять з плакатами "Ні заторам Януковича!" і вигукують те саме гасло.

Ні заторам Януковича!
Мітинг "Ні заторам Януковича!" охоронять:) двоє міліціянтів. Фото Наталі Соколенко
Вже на Набережно-Хрещатицькій, якою Янукович їздить з Межигір'я на Банкову кричать "Ні заторам Януковича!"
Мітинг проти перекриття доріг "Ні заторам Януковича!" Вже на Подолі. водії сигналять на підтримку мітингувальників)  (відео - тут)
Кортеж - під конвой!
"Кортеж - під конвой!". Фото Демократичного Альянсу

"Під Українським домом колона мітингувальників проти заторів через кортеж президента зустріла міліціянтів, кричали: міліція з народом!", - зазначає Соколенко. 

 Фото ДемАльянсу

Ініціатор акції – "Демократичний альянс". 

02:38

У четвер на Банковій в комітетах Верховної Ради "відзнаками", "грамотами", "подяками" нагороджували силовиків.

За словами Валерія Димова,який оприлюднив цю інформацію, заохочення працівники спецпідрозділу міліції отримали нібито за розгін мирних демонстрацій.

"Прямо зараз на Банковій в комітетах ВР, у кінозалі, триває нагородження особового складу "Беркуту" "відзнаками", "грамотами", подяками тощо. В залі знаходиться близько 50 осіб, в тому числі капітани, майори, щонайменше декілька підполковників і полковник", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

 

Димов також оприлюднив відео з урочистого зібрання силовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді