Одинадцятий день війни. Росія зриває евакуацію, блокує гумдопомогу та обстрілює цивільних. ОНЛАЙН

"Українська правда" — Неділя, 6 березня 2022, 05:50

Одинадцяту добу Україна в війні. Як писав історик Грицак, у вітчизняній війні української нації з Росією. 

Цифри, якими рахуємо дні з моменту російського вторгнення, уже перетворилися на двозначні. Також на двозначні перетворилися цифри, якими рахуємо вбитих російської армії – більше 10 тисяч.

Армія путіна безрезультатно хоче захопити Київ, Харків та Миколаїв. Але в кожному, навіть маленькому селі, стикається з опором звичайних українців, які хоч без зброї, але з прапорами виходять до російських танків та кричать, що вони – це Україна.

"Українська правда" продовжує вести хроніку війни в режимі реального часу – закарбовуємо історію війни, яка назавжди змінила Україну, Європу і світ.   

Читайте онлайн минулого дня: Десять днів війни. Росія обстрілює мирних мешканців України та ізолює своїх власних. ОНЛАЙН

Сортувати
05:50

"Синьо-жовтий прапор України розвіюється по всьому світу, оскільки люди та уряди стверджують, що вони з Україною", – Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен опублікував відео, де світ підтримує Україну і закликає Росію припинити напад.

05:00

Короткі зведення з фронту з 23:00 до 05:00

  • З Бучі і Гостомеля не можуть евакуювати людей. За інформацією місцевих мешканців, окупанти розстрілюють навіть цивільне населення.
  • Окупанти продовжують штурмувати Харків.
  • Через ворожі обстріли на Сумщині є вбиті та поранені серед бійців і цивільних.
  • Російська армія планує захопити важливий інфраструктурний об’єк – дамбу Канівської ГЕС.
  • Маріуполь перебуває у блокаді. Окупанти, які зірвали евакуацію маріупольців, фактично взяли у полон ціле місто – 400 тисяч жителів.
  • На Херсонщині росіяни не дають доставити жителям українську гуманітарну допомогу: 30 фур з продуктами харчування, засобами гігієни та дитячим харчуванням.
  • 5 березня російські окупаційні війська втратили 9 літаків та гвинтокрилів.