Безпам'ятство та довірливість

Середа, 30 грудня 2009, 15:11

Якщо мавпу навчити читати, а читати дозволити тільки газету "Правда", то після цього можна оголошувати, що мавпи - найбільш читаючі істоти на Землі. Одночасно на весь світ протрубити що вони і найосвіченіші істоти за рівнем наукової думки.

(Але ж відомо, що імперія комуністична навчила всіх читати, проте ізолювала народ від інформаційного набутку всієї цивілізації і дозволила читати тільки фальшовану дійсність, фальшовану історію і навіть фальшовану науку. Тотальні брехня, ізоляція і пропаганда оболванили націю вщент).

З тих часів нічого не змінилося.

Коли ж навченій за комуністичними традиціями нації надати можливість вибрати собі президента, то вона обере собі не з множини тих молодих і не заангажованих, які б грамотно керували цією нацією і вели її до заможнішого життя. Вона обиратиме за законом маргіналів, за законом підлості. І вибере з близького її серцю середовища: "проффессора" з кримінальним минулим, або "газову принцесу" - з не менш "багатою" історією життя.

Бо їй, цій "самой читающей", імпонує, що той, перший, ні бє-ні-мє (як кажуть у нас в Одесі "с делом для рук, но без мысли в голове"), а та друга, в той час, коли всі ледь виживають, "ПРАЦЮЄ", тобто вішає й вішає "лапшу" на вуха з обіцянками повернути людям борги "Ощадбанку", кожному студенту - по хатинці, кожному учителюі лікарю - по машинці під ср...ку, кожному сержанту - погони генерала.

Наївність та прямолінійність світобачення "самой читающей", її безпам'ятство та довірливість до влади та медіа спокушають тих мерзотних політиків до маніпуляцій її свідомістю. Отож, вони брешуть все нахабніше, а люди вірять все наївніше.

Відомо, що довірливість і недовірливість - це найважливіші якості особи. Зайва, надмірна довірливість притаманна недосвідченим, легко уразливим людям з такими рисами характеру, як емоційність, романтичність, безконфліктність, неуважність, необережність, необачність.

Переліченими рисами якраз і характеризується наші люди. А тому наперед можна передбачити - в результаті наступних президентських виборів станеться найстрашніше: необмежена влада опиниться в руках обмеженої людини. Програють всі.

На жаль народ України не має орієнтиру, бо не дочекався побачити/відчути велику різницю між життям в чужій державі під владою імператорів, порівняно з життям в своїй державі під владою своїх високоосвічених патріотів, а не рекетирів та наперсточників.

Тому вважаю своїм обов'язком попередити про зло. Закликаю слухати кандидатів критично, піддавати сумніву всі обіцянки, обов'язково аналізувати і порівнювати з фактами. А факти свідчать красномовно, що лідери перегонів - ВІН і ВОНА та їхні дії - чужі для України.

Закликаємо звільнитися від гіпнозу - не ідеалізуйте ікону-образ українки миловидної, чемної, у вишитій кофтинці, з косою Наталки-Полтавки. Це лише образ. Не довіряйте фальшивці керувати державою, не довіряйте свої долі і долі своїх дітей, бо фальшивка поверне собі втрачені мільярди, а потім посміється над найзаповітнішими, найпотаємнішими почуттями українського народу.

Не зважайте на те, що навколо цих двох вештаються може навіть і щирі патріоти, навіть такі, для яких Україна не пусте місце. Справа в тім, що вони теж перебувають в полоні своєї довірливості, вони теж під гіпнозом цього фальшивого образу та ще й "золотого тільця".

Втім, їхнє прозріння, їхнє похмілля буде дуже болісним і навіки ганебним. Для них самих та їхніх дітей. Але найбільше ганебним для української нації.

Лихо наших гетьманів і президентів (теперішніх теж) від притаманних українству душевних рис - доброти, довірливості, миролюбності. Сподіваючись на допомогу від "братів" у боротьбі з бусурманами, українці довірились Росії і отримали 300 років колоніального стану з кріпацтвом, війнами, репресіями, голодоморами, нищенням мови, культури, національної свідомості.

Тож, чи будемо картати себе самих за надмірну довірливість?

Віталій Пінський, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції

Як нам звучати у світі? В продовження дискусії про класичну музику

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука