Беспамятство и доверчивость

233 просмотра
Среда, 30 декабря 2009, 16:11
Виталий Пинский
для УП

Якщо мавпу навчити читати, а читати дозволити тільки газету "Правда", то після цього можна оголошувати, що мавпи - найбільш читаючі істоти на Землі. Одночасно на весь світ протрубити що вони і найосвіченіші істоти за рівнем наукової думки.

(Але ж відомо, що імперія комуністична навчила всіх читати, проте ізолювала народ від інформаційного набутку всієї цивілізації і дозволила читати тільки фальшовану дійсність, фальшовану історію і навіть фальшовану науку. Тотальні брехня, ізоляція і пропаганда оболванили націю вщент).

З тих часів нічого не змінилося.

Коли ж навченій за комуністичними традиціями нації надати можливість вибрати собі президента, то вона обере собі не з множини тих молодих і не заангажованих, які б грамотно керували цією нацією і вели її до заможнішого життя. Вона обиратиме за законом маргіналів, за законом підлості. І вибере з близького її серцю середовища: "проффессора" з кримінальним минулим, або "газову принцесу" - з не менш "багатою" історією життя.

Бо їй, цій "самой читающей", імпонує, що той, перший, ні бє-ні-мє (як кажуть у нас в Одесі "с делом для рук, но без мысли в голове"), а та друга, в той час, коли всі ледь виживають, "ПРАЦЮЄ", тобто вішає й вішає "лапшу" на вуха з обіцянками повернути людям борги "Ощадбанку", кожному студенту - по хатинці, кожному учителюі лікарю - по машинці під ср...ку, кожному сержанту - погони генерала.

Наївність та прямолінійність світобачення "самой читающей", її безпам'ятство та довірливість до влади та медіа спокушають тих мерзотних політиків до маніпуляцій її свідомістю. Отож, вони брешуть все нахабніше, а люди вірять все наївніше.

Відомо, що довірливість і недовірливість - це найважливіші якості особи. Зайва, надмірна довірливість притаманна недосвідченим, легко уразливим людям з такими рисами характеру, як емоційність, романтичність, безконфліктність, неуважність, необережність, необачність.

Переліченими рисами якраз і характеризується наші люди. А тому наперед можна передбачити - в результаті наступних президентських виборів станеться найстрашніше: необмежена влада опиниться в руках обмеженої людини. Програють всі.

На жаль народ України не має орієнтиру, бо не дочекався побачити/відчути велику різницю між життям в чужій державі під владою імператорів, порівняно з життям в своїй державі під владою своїх високоосвічених патріотів, а не рекетирів та наперсточників.

Тому вважаю своїм обов'язком попередити про зло. Закликаю слухати кандидатів критично, піддавати сумніву всі обіцянки, обов'язково аналізувати і порівнювати з фактами. А факти свідчать красномовно, що лідери перегонів - ВІН і ВОНА та їхні дії - чужі для України.

Закликаємо звільнитися від гіпнозу - не ідеалізуйте ікону-образ українки миловидної, чемної, у вишитій кофтинці, з косою Наталки-Полтавки. Це лише образ. Не довіряйте фальшивці керувати державою, не довіряйте свої долі і долі своїх дітей, бо фальшивка поверне собі втрачені мільярди, а потім посміється над найзаповітнішими, найпотаємнішими почуттями українського народу.

Не зважайте на те, що навколо цих двох вештаються може навіть і щирі патріоти, навіть такі, для яких Україна не пусте місце. Справа в тім, що вони теж перебувають в полоні своєї довірливості, вони теж під гіпнозом цього фальшивого образу та ще й "золотого тільця".

Втім, їхнє прозріння, їхнє похмілля буде дуже болісним і навіки ганебним. Для них самих та їхніх дітей. Але найбільше ганебним для української нації.

Лихо наших гетьманів і президентів (теперішніх теж) від притаманних українству душевних рис - доброти, довірливості, миролюбності. Сподіваючись на допомогу від "братів" у боротьбі з бусурманами, українці довірились Росії і отримали 300 років колоніального стану з кріпацтвом, війнами, репресіями, голодоморами, нищенням мови, культури, національної свідомості.

Тож, чи будемо картати себе самих за надмірну довірливість?

Віталій Пінський, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)