Хто керує Україною?

Понеділок, 29 листопада 2010, 12:04

Події останніх місяців і останніх днів яскраво і виразно свідчать про те, що "команда професіоналів" швидко втрачає об'єктивні основи управління нашою державою. При цьому очевидно, що внаслідок повної некомпетентності і невігластва вона не знає що робити, а тому або віддає віжки керівництва іноземцям, або некритично бере провальний досвід інших країн.

Справа складається точно за сценарієм відомої української приповідки: був дурний, та взяв дурнувату, та не знали, що робити, підпалили хату. Керівництво держави чи то знає, чи то відчуває, що треба щось робити, але так як воно не відає, що і як треба робити, воно підпалює нашу хату, тобто Україну

Я вже писав, що для сучасної України характерний період застою і стан, який можна охарактеризувати висловом періоду Брежнєва: маразм крєпчал. Але ситуація в країні змінюється вже не по днях, а по годинах. І ось період застою стрімко рухається до часового відрізку, який зветься соціально-економічна і політична деградація.

Дійсно, як інакше можна назвати абсолютно маразматичне намагання "регіоналів-олігархів в купі з комуністами" зруйнувати основу будь-якої сучасної держави, тобто малий і середній бізнес. Це просто класичний варіант дій тієї людини, яка на дереві  пиляє саме ту гілку, на якій сама вона ж і сидить.

Головною "відмазкою" абсолютно неадекватних дій влади є нібито вимоги Міжнародного валютного фонду. Ось ми тут ніби й ні до чого, все це від нас вимагає МВФ. Але хто ж тоді в Україні ви, хлопці і дівчата? Хто ж тоді у нас "будує нову країну"?

У Києві  ходить анекдот, що Регіони вже не можуть сходити й до туалету без попередньої консультації з Москвою. Як би їм не приспічило, спочатку телефонують до Кремля, а лише вже потім "облєгчаются", якщо, звичайно,  дозволять. А якщо ні, терплять.

Схоже на правду. Верховна, прости господи, Рада, приймає Податковий кодекс, а в цей час ціла "бригада" регіоналів на повну котушку "консультується" в Москві.

"Нашу владу" постійно "консультують і дружать" російський президент і прем'єр-міністр, а також відпускає їм гріхи "ФСБешний патріарх Кірііл".

Як це все називається? Тоді виходить, що Україною керують МВФ і Росія. А якщо це дійсно так, то навіщо нам утримувати за власні податки ще й "своїх" президента, прем'єр-міністра, парламент аж з 450, як називають їх у народі, "політичних проституток"?

Навіщо тратити на них мільярди? Тоді набагато ефективніше посадити в президентському палаці лише одного представника МВФ і нехай він керує. І не треба буде вертольотів, Межигір'я, цілої армії охоронників, які стіною стоять між розгніваним народом і його "слугами".

Ситуація доволі стрімко розвивається за відомим кожному геополітику сценарієм. У Києві в метро реклама стверджує, що кожен 50-тий українець хворий на рак. У нас мільйони людей невиліковно хворих, яким уже нічого втрачати і які шукають порятунок від неймовірних страждань у суїциді.

Коли  почне рушитися життя і бізнес їхніх дітей і онуків, вони  зрозуміють, що їм треба робити, продадуть своє майно і куплять зброю...

Петро Масляк, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024