"Великодушний губернатор"

П'ятниця, 27 січня 2012, 14:59

Одіозний губернатор, чи то пак, прокуратор Харківської області Михайло Добкін відсвяткував свій 42-ий день народження.

Як і більшість чиновників, він не відмовив собі в розкішному бенкеті в дорогому харківському ресторані "Галерея", який був повністю заброньований для святкування. Не відмовили йому в щедрих подарунках і інші особи, котрі вирішили його привітати.

Важко уявити, але головний українофоб Харківщини виявився настільки великодушним, що навіть вирішив частину подарунків не забирати додому, а віддати на баланс облдержадміністрації. В інтернет- повідомленні наведено цитату, де йдеться, зокрема, про картини та книги, які залишаться в адміністрації.

Може, у тих книгах текст теж "по-дебільному напісан", як і в його передвиборчому зверненні до харків'ян перед позаминулими виборами мера. Тож Добкін вирішив від гріха подалі не залишати їх у своїй власності.

Також цікаво те, що для оцінки вартості даних речей, у тому числі й подарунків для інших чиновників, та прийняття їх на баланс, було створено робочу групу, яка складається з п'яти працівників апарату.

Створена вона була всього за три дні до свята.

Хтозна, можливо до неї ввійшли й ті його заступники, яким буквально напередодні було приблизно вдвічі урізано зарплати – головним чином, за рахунок надбавок та доплат. Може, губернатор вирішив таким чином остаточно вказати дрібнішим чиновникам на їхнє місце та нікчемність їх статусу, у тому числі й матеріального, порівняно з його, мабуть, досить "комфортним" становищем.

Оскільки таке скорочення було зумовлене "недофінансуванням", Добкін, мабуть, вирішив зробити собі подарунок. Тільки не скорочуючи свої заробітки, а заповнюючи діри бюджету за рахунок зарплат нижчестоящих чиновників.

Хоча, можливо, за інших обставин, він би чесно, по-лицарськи, великодушно, по відношенню до своїх колег – підставив би під удар власну кишеню?

Дуже в цьому сумніваюсь...

Олександр Солонько, аналітична служба ВО "Свобода", спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Чи насправді буде обмежена робота онлайн-казино після Указу Президента?

Наріман Джелял: історія спротиву

Як оренда держмайна допомагає бізнесу розвиватися та наповнює держбюджет

Похмура річниця: Запорізька АЕС не повинна стати другим Чорнобилем

Убивчий популізм: що не так з тарифною політикою у водопровідній галузі

Як Данія інвестує в успіх України