"Великодушный губернатор"

38 просмотров
Пятница, 27 января 2012, 15:59
Александр СолонькоОлександр Солонько
PR-специалист, политический аналитик

Одіозний губернатор, чи то пак, прокуратор Харківської області Михайло Добкін відсвяткував свій 42-ий день народження.

Як і більшість чиновників, він не відмовив собі в розкішному бенкеті в дорогому харківському ресторані "Галерея", який був повністю заброньований для святкування. Не відмовили йому в щедрих подарунках і інші особи, котрі вирішили його привітати.

Важко уявити, але головний українофоб Харківщини виявився настільки великодушним, що навіть вирішив частину подарунків не забирати додому, а віддати на баланс облдержадміністрації. В інтернет- повідомленні наведено цитату, де йдеться, зокрема, про картини та книги, які залишаться в адміністрації.

Може, у тих книгах текст теж "по-дебільному напісан", як і в його передвиборчому зверненні до харків'ян перед позаминулими виборами мера. Тож Добкін вирішив від гріха подалі не залишати їх у своїй власності.

Також цікаво те, що для оцінки вартості даних речей, у тому числі й подарунків для інших чиновників, та прийняття їх на баланс, було створено робочу групу, яка складається з п'яти працівників апарату.

Створена вона була всього за три дні до свята.

Хтозна, можливо до неї ввійшли й ті його заступники, яким буквально напередодні було приблизно вдвічі урізано зарплати – головним чином, за рахунок надбавок та доплат. Може, губернатор вирішив таким чином остаточно вказати дрібнішим чиновникам на їхнє місце та нікчемність їх статусу, у тому числі й матеріального, порівняно з його, мабуть, досить "комфортним" становищем.

Оскільки таке скорочення було зумовлене "недофінансуванням", Добкін, мабуть, вирішив зробити собі подарунок. Тільки не скорочуючи свої заробітки, а заповнюючи діри бюджету за рахунок зарплат нижчестоящих чиновників.

Хоча, можливо, за інших обставин, він би чесно, по-лицарськи, великодушно, по відношенню до своїх колег – підставив би під удар власну кишеню?

Дуже в цьому сумніваюсь...

Олександр Солонько, аналітична служба ВО "Свобода", спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)