Кличко і праймеріз

П'ятниця, 20 липня 2012, 10:54

Кілька місяців поспіль Віталій Кличко наполягав та переконував політичні сили, які входять у Комітет опору диктатурі, що варто влаштувати праймеріз, аби визначити кращих кандидатів від опозиції на парламентських виборах 2012 року.

Уже тоді всі експерти сходилися в тому, що праймеріз від Кличка – це така собі політтехнологія й не більше. Адже для людей, більш-менш обізнаних із політикою, ясно, що праймеріз проводяться аби визначити єдиного кандидата від партії з метою, щоб кандидати від однієї партії не відбирали один в одного голоси на основних виборах.

Але Кличко продовжував наполягати на своєму, виголошуючи, що "самая большая проблема нашей политики в том, что за людей всё время всё решают". Задля запобігання цьому й потрібні праймеріз. Зокрема, в інтерв'ю журналу "Фокус" Кличко заявив, що перш ніж висувати своїх кандидатів на вибори, "Удар" пропустить їх через праймеріз.

Головне, ніхто жодного разу, крім мантри "праймеріз", не почув від Кличка – якою буде ця названа чужинським словом процедура?

Схоже, що Кличко навіть для себе не з'ясував, що ж це таке – праймеріз. Бо як тоді пояснити, що "Удар" оприлюднив списки кандидатів-мажоритарників, але ані на сайті Кличка, ані в ЗМІ не було жодного повідомлення про проведення внутрішніх виборів в "Ударі"?

Виборів в "Ударі" не було – а кандидати вже є! Це більше схоже на "праймеріз" Тігіпка, якими два роки тому він дурив людей, щоб провести своїх депутатів у місцеві ради, а потім їх "злити" в ПР.

Це підтверджує побіжний огляд списку "праймерізованих" Кличком кандидатів.

Якщо це "нова команда", то за кого ж тоді Кличко має українських громадян? Про це вже дещо писали, але судіть самі.

Віталій Кличко заявив, що "Удар" є правоцентристською партією. Але яким чином тоді кандидатом від неї є ідейний лівак і відвертий українофоб Євген Філіндаш?

Або як пояснити появу в списку мажоритарників Кіріла Кулікова, який не лише жваво перебігав із партії в партію, але має масні плями в біографії?

Далі – більше: на 125-ий округ, що на Львівщині, "Удар" Кличка пропонує такого собі Гичку Михайла Михайловича, який став депутатом Львівської облради від Партії промисловців і підприємців, що є сателітом ПР. В обласній раді цей пан демонструє повну підтримку нинішньої влади, зокрема, не голосував проти "харківських угод". За деякою інформацією, є помічником народного депутата від ПР Миколи Комара. До слова, на цей момент пан Гичка не вступив у фракцію партії "Удар" в обласній раді.

142-й округ в Одеській області Кличко віддав Івану Плачкову, який на даний момент є топ-менеджером в "Київенерго", підконтрольного Рінату Ахметову. Для цього Плачков навіть склав мандат депутата Київради й зупинив членство в партії "Удар", попередньо поінформувавши Кличка, що хоче "зосередитись виключно на роботі в енергетичній галузі". Це було півроку тому: бажання працювати в енергетичній галузі змінилось бажанням посидіти у Верховній Раді.

По Херсонській області Кличко відправляє балотуватися Андрія Путілова, якого зловили на роздачі пайків. Агов, рух "Чесно"! Судячи з усього ,"Удару" до вподоби методи Черновецького.

По Київській області від "Удару" балотуватиметься екс-зять Литвина, депутат Київської обласної ради Дмитро Крейнін. Його прізвище незмінно фігурує в новинах на тему незаконного "кришування" МАФів і рейдерських захоплень. Але найцікавіше, що теперішній голова Київської облради, регіонал Качний Олександр Сталіноленович був висунутий на цю посаду спільним поданням трьох фракцій – Партії регіонів, "Сильної України" і ... "Удару", які за нього й проголосували.

Не погребував Кличко й відвертими "тушками".

Наприклад, народний депутат 4-го скликання Кирило Поліщук, який, побувши у фракції "Наша Україна" один день, через фракції "Єдина Україна" та "Народовладдя" все ж прибився до фракції Партії регіонів.

Подібні претензії є й до багатьох інших уже озвучених кандидатів від "Удару".

Наприклад, у яких кабінетах проходили праймеріз міліцейські генерали Віталій Максимов та Костянтин Бриль. Можливо в тих, що формують мєнтовське" лобі в майбутньому парламенті?

Після таких кандидатів-мажоритарників легко знайти відповідь на питання, чим є для Кличка праймеріз, якими він баламутив суспільство й політикум. Це або пустопорожня балаканина, або політтехнологічна фішка. Чи, як подейкують, "перемога бабла над злом".

Іншими словами – п'ятсот тисяч "у.о." і праймеріз у вас в кишені.

Олександр Аронець, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Коли державні банки зможуть продавати проблемні кредити без проблем?

Скільки коштує створити сучасну оперу та за рахунок чого існують незалежні театри?

Росія заплатить за війну: як США зробили важливий крок до конфіскації $300 млрд  російських активів

Чому міста не зацікавлені будувати власні електростанції на своїх територіях?

Чому росте тіньовий ринок тютюнових виробів

Як Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини