Не віддайте їм жодного голосу!

Четвер, 25 жовтня 2012, 14:27

Звернення голови партії "Батьківщини" Юлії Тимошенко до українців напередодні виборів

Дорогі мої українці, вітаю вас та дуже сумую за вами. 

Дякую вам, мої рідні, за те, що підтримуєте мене в цій непростій ситуації, дякую за ваші молитви… Дякую за ваші теплі листи, дитячі малюнки, за вашу любов, яка зараз і є моєю головною силою, моєю опорою, моєю вірою. 

До останньої хвилини в мене були сумніви, чи маю я моральне право звертатися до вас із будь-якими закликами напередодні виборів, бо відчуваю частину своєї відповідальності за повернення Януковича до влади, за трагічні наслідки його правління для кожного з вас та для України. У мене є велика потреба вибачитися перед вами за кожну свою дію, за кожне своє рішення, які проти моєї волі вплинули на повернення в Україну неодиктатури. Прийміть, якщо можете, мої вибачення. 

Парламентські вибори, які відбудуться 28 жовтня, особливі. Це не окремий тактичний бій, який ви можете дозволити собі програти, це – війна, яка може завершитися або вашою перемогою і шансом на зміни, або вашою повною історичною поразкою. Якщо Янукович завдяки вашим голосам виживе як політик на цих виборах, він завершить установлення диктатури та мирним шляхом більше владу не віддасть.

Диктатура, як пожежа, випалить благополуччя та спокій у кожній вашій родині, на кожному вашому підприємстві, поглине дихання свободи з кожної клітини вашого життя, ізолює Україну від іншого світу. 

Вибори, які наближаються, – це не змагання між правлячим режимом та об’єднаною опозицією й навіть не змагання мажоритарних кандидатів між собою на округах. Ці вибори – голосування кожного з вас за своє виживання, це боротьба за існування України, за існування українства.

Це, врешті-решт, визначення, кому буде належати країна: її земля, її державні монополії, надра, бюджетні гроші, інші можливості та ресурси – вам чи 5 кланам, які правлять вами сьогодні. На цих виборах буде вирішуватися, чи будете ви взагалі належати самим собі та мати можливість реалізовувати своє життєве призначення. Вас уже намагаються переплавити в покірну, залякану масу, яка змириться з таким життям та буде передавати його в спадщину своїм дітям. 

Я не хочу проголошувати пусті гасла або давати солодкі обіцянки, зараз їх навколо вас і так достатньо. Солодко не буде, бо важка ситуація в країні. Я візьму сміливість дати вам лише п’ять порад. Можете дослухатися до них або ні. Врешті, це ваше життя й ваше право проводити або не проводити над собою політичні експерименти. 

Жодного голосу за Партію регіонів. Тому моя перша порада - скористайтеся своїм правом голосу та спробуйте усунуте олігархію від влади саме зараз на цих виборах раз і назавжди та раз і назавжди спробуйте змінити своє життя. Не віддайте їм жодного голосу! Чуєте? Жодного голосу! Ви ж не самогубці, ви розумні та гідні люди! Не звертайте увагу на бруд, який ллють на об’єднану опозицію. 

Ви ставите правильне питання, чому ми не усунули від влади олігархію і не зупинили все так, як обіцяли Помаранчевої революції? Хочу ще раз повторити: тому що всі п’ять років олігархи мали свого президента, свого генпрокурора, свою більшість у Верховній Раді та 2,5 роки з п’яти свій Уряд. Вони не відходили від влади, вони просто завжди купували для себе президентів та більшість в парламенті. 

Друга моя порада така – пам’ятайте, що головну перемогу Янукович та його клани запланували отримати на мажоритарних округах. Не допустіть цього!

На мажоритарних округах вам доведеться боротися проти себе. Вам доведеться, якщо ви хочете вижити, наступити на власне горло та не ковтати матеріальні подачки.

Вам доведеться, якщо хочете жити, проголосувати проти того кандидата в депутати, який будує вам дитячі майданчики, ремонтує школи, лікарні, ваші під’їзди та ліфти, прокладає асфальт та розносить безкоштовні продукти та ліки. 

Вам доведеться проголосувати проти мажоритарного кандидата в депутати, який вам більше за всіх інших чогось "подарував". 

Всі ці подарунки закінчаться одразу після виборів, і ви побачите своїх "щедрих" депутатів у Верховній Раді в болоті Януковича, і вже ніхто нічого не буде дарувати, заберуть останнє. Рибу перед тим, як засмажити та з’їсти, теж годують наживкою. Не ковтайте її – там гачок і там закінчення життя. Ще раз наголошую - моя друга порада – проголосуйте на своєму окрузі за єдиного кандидата в депутати від об’єднаної опозиції "Батьківщина", навіть якщо він вам не дуже подобається, навіть якщо він вам нічого не подарував та не заплатив. Проголосуйте саме за нього, дійте проти своїх емоцій, керуйтеся інтелектом та переможною стратегією. 

Третя моя порада – знайте, що головна технологія, яку вам намагаються нав’язати, що влада та опозиція – це одне й те саме. 

Так, опозиція - не ідеальна, не бездоганна, вона має вади, як і все наше недосконале молоде суспільство. Але вона суттєво відрізняється від правлячої мафії в усіх без виключення аспектах.

Вона не привласнювала державні підприємства, землі та надра, не будувала Межигір’я, не робила податкову, пенсійну та судову антиреформи, не нівечила Конституцію та мову, не формувала правлячу корумповану родину, не вбивала середній клас, не закривала дорогу до європейської перспективи.

Якщо б опозиція була такою, як правляча мафія, ми сиділи би не по тюрмах та засланнях, а на державних дачах, у ВІП-ложах із ними на Євро-2012, прислуговували б їм в їхніх конституційних асамблеях та їхніх гуманітарних радах. Саме тому, що опозиція відрізняється й має непохитні цінності, мафія нас бачить тільки в тюрмах. 

Я звертаюся до чесних журналістів, громадських діячів та організацій, до гідних своєї країни громадян не допомагати режиму поширювати обман, що криміналітет на чолі з диктатором у владі – це теж саме, що справжня опозиція. Я звертаюся до лідерів громадянського суспільства, чесних журналістів та опозиції.

Будь-ласка, припиніть ваше протистояння, воно виглядає зі сторони, як Кайдашева сім’я, яка почала безглузду сварку на вулкані, який прокинувся, а зі сторони виглядає самовбивчо.

В більшості країн СНД уже немає ніякої опозиції, але її знищили диктатори. Жорстоко та по плану. Не створюйте унікального українського абсурду – коли слабке, але амбітне громадянське суспільство та не досконала, але реальна опозиція можуть знищити один одного самостійно, за власним бажанням. Давайте разом усунемо неодиктатуру у своїй країні, а потім будемо нещадно критикувати один одного. 

Моя четверта порада – не голосуйте за фальшиві опозиційні партії. Спробуйте усвідомити, що проти вас працюють вже не гопники 90-х в спортивних костюмах, а мільярдери, яким є що втрачати і на яких працюють цинічні, професійні та коштовні політичні технологи. Вони, маючи телебачення та необмежені гроші, можуть зліпити опозиційного кандидата в президенти або нового, свіжого лідера опозиційної партії практично з будь-якого підручного матеріалу, навіть з мавпи.

Вже другі вибори олігархія успішно створює для себе фальшиву опозицію, яка виконує на виборах своє завдання, забираючи голоси довірливих громадян, а після виборів повертається з вашими голосами в свою зграю. 

Яскравим прикладом фальшивої опозиції, яка вдало спрацювала на президентських виборах був Сергій Тігіпко та його партія "Сильна Україна". Спрацювало? Так, добре спрацювало. І де тепер цей щирий опозиціонер? 

Сьогодні влада веде декілька своїх опозиційних партій, які мають всі шанси потрапити до парламенту. Отже, моя четверта порада – не віддайте свій голос фальшивим опозиційним партіям, навіть, якщо дуже хочеться і рука сама тягнеться, контролюйте свої руки. Спробуйте розпізнати фальшивих опозиціонерів до виборів. Після виборів просто буде запізно! 

І остання п’ята порада, але, можливо, найважливіша. Усунути від влади мафію – це завдання не лише опозиції. Цього разу опозиція сама із цим завданням не впорається. Це війна проти диктатури, проти несправедливості, яка потребує мобілізації кожного з вас. Усі, хто розуміють, яка небезпека, яка біда повстала перед Україною, мусять негайно почати діяти самостійно. Без вас нічого не вийде. Ідіть до ваших рідних, знайомих, друзів, сусідів, які купилися на подачки, які взяли гроші за фальсифікацію результатів на виборчих дільницях, які введені в оману інформаційними технологіями Партії Регіонів, які заплуталися в політичних подіях, які збираються голосувати за Партію Регіонів або створену ними фальшиву опозицію.

Негайно включайтеся в роботу, встановіть собі щоденний план та переконуйте тих, хто не дуже добре розуміється на політиці, очевидними фактами, прикладами із власного життя, журналістськими розслідуваннями з Інтернету, не допустіть, щоб ваші близькі люди своїми власними руками будували для себе політичну гільйотину. Потім виправити цю фатальну помилку буде неможливо. Якщо когось не зможете переконати з першого разу, зробіть це сотні разів, але не бездійте – це найгірший вибір. 

Частина українців від образ та відчаю взагалі не хоче йти на вибори. Особливо на Сході та на Півдні. Це найгірша помилка. Бюлетені всіх, хто не прийде, заповнять та кинуть за Партію Регіонів. Знайдіть в собі сили та, якщо вас усе дістало й ви все ж таки проти всіх, прийдіть на вибори та жирним хрестом перекресліть свій бюлетень, зіпсуйте його, але не залишайте свій чистий бюлетень для фальсифікації. 

Просто знайте, що зараз ваш час, ви визначаєте хід історії, ви простою позначкою в бюлетені можете вбити кілок у серце олігархії, неодиктатурі, українофобії, ви можете повернути Україні повноцінне сьогодення. Зробіть це, і ваше життя отримає вищий сенс. Я особисто буду завжди в вас вірити. 

З любов’ю, ваша Юлія Тимошенко, голова партії "Батьківщина"

Текст з особистого сайту Тимошенко

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Не футболом єдиним. Що об'єднує Боснію та Україну

Держава втратила контроль над обленерго, чи навпаки посилює його?

BlaBlaCar поза законом. Що буде з ринком нелегальних перевезень?

Друга річниця енергетичної свободи

Аятола Володимир Путін

Людиноцентрична мілітаризація: як Україні вистояти і прорватися