Люди, які крадуть наші голоси, хто вони?

П'ятниця, 23 листопада 2012, 15:20

Вже "доброю" традицією кожних виборів в Україні є нарікання на фальсифікації, підкуп і залякування.

Після закінчення виборів численні історії про викривлення результатів народного волевиявлення, як правило десь затухають на рівні міліцейської і судової тяганини, а можливо просто стають не цікавими ні політикам, ні громадянам.

Система безкарності активно спонукає до нових виборчих махінацій і відроджується, мов птаха Фенікс на нових виборах та генерує більш витончені злочини в гонитві за отримання матеріальних благ нашими громадянами.

В більшості випадків думки у пересічних громадян про те, як займаються фальсифікаціями, дещо стереотипна. Наша уява малює такого собі деградованого елемента, який за 33 срібники готовий продати душу, рідну землю і майбутнє власних дітей. Реальність, як завжди виявляється набагато суворішою.

Як у простенькому детективі, про цих людей, які крадуть голоси своїх же побратимів, не можна сказати нічого кримінального. Як правило це інтелігентна людина з вищою освітою, яка кожний день ходить на роботу, їздить в громадському транспорті…

Але без будь-яких докорів сумління, їх совість продовжує своє існування. Точніше вона почувається скоріше не зовсім комфортно, але отримана за ці злочини винагорода заспокоює душу, і вона переконує себе, що це вже не вперше, і все закінчиться як завжди тихо і без наслідків.

Навіть як для історії сучасної України, на 94-му окрузі було найбільш цинічно і по-хамськи викривлено волевиявлення громадян шляхом застосованої технології крадіжки 31 131 голосу, або кожного третього виборця.

Тобто держава за числовими показниками викреслила для себе не багато, не мало, а всіх виборців цілого району або середньостатистичного райцентру в Київській області! Більшість міжнародних спостерігачів схильні вважати, що нічого подібного свідоме людство ще не знало, і такий випадок варто занести до "Книги рекордів Гінеса".

Описувати технології не буду і не думаю, що це зараз комусь цікаво. І так зрозуміло, що організатором і спонсором цієї оборудки був кандидат від Партії Регіонів - Тетяна Засуха, яка програла вибори і таким чином намагалася вкрасти перемогу, а технічними виконавцями виступили суди і члени окружної виборчої комісії, які визнали недійсними голосування на 27 найбільших дільницях територіального виборчого округу №94.

Сьогодні для мене і для нас всіх як ніколи важливо в публічній площині і виключно в межах правового поля дати суспільну оцінку фальсифікаціям з позиції кожного українця, який саме вчиняв цей злочин.

Як мінімум описати кожний випадок фальсифікацій по кожній окремій дільниці: хто був учасником підробки документів, скільки ці люди отримали винагороди, як прокуратура та суди реагували на звернення громадян про такі злочини, де ці люди працюють, хто їх прикриває і таким чином намагатися припинити це коло вертепу, яке крутиться навколо нас вже 20 років!

Ніщо так не стримує від намагання вчинити злочин, як відповідальність близьких та знайомих, а притягнення до відповідальності і громадський осуд мають бути хорошими прикладом як для нинішніх фальсифікаторів і так і тих, хто, можливо, захоче ризикнути заробити на фальшуваннях волевиявлення у майбутньому.

Починаючи цю роботу, я розраховую на підтримку виборців 94-го округу, які стали свідками і заручниками цього злочину, цинічного нахабства та неповаги до прав своїх громадян, чим оперують владні інститути в інтересах амбіцій і пихатості однієї особи.

 Я також роблю це для всіх небайдужих і тих, хто вірить, що добро має перемогти зло.

А правда, як і майбутнє країни, потребує нашого захисту і підтримки.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024