Люди, которые воруют наши голоса, кто они?

36 просмотров
Пятница, 23 ноября 2012, 16:20
Виктор Романюк
кандидат от ОО "Батькивщина" в 94-м округе на виборах в парламент 2012 года

Вже "доброю" традицією кожних виборів в Україні є нарікання на фальсифікації, підкуп і залякування.

Після закінчення виборів численні історії про викривлення результатів народного волевиявлення, як правило десь затухають на рівні міліцейської і судової тяганини, а можливо просто стають не цікавими ні політикам, ні громадянам.

Система безкарності активно спонукає до нових виборчих махінацій і відроджується, мов птаха Фенікс на нових виборах та генерує більш витончені злочини в гонитві за отримання матеріальних благ нашими громадянами.

В більшості випадків думки у пересічних громадян про те, як займаються фальсифікаціями, дещо стереотипна. Наша уява малює такого собі деградованого елемента, який за 33 срібники готовий продати душу, рідну землю і майбутнє власних дітей. Реальність, як завжди виявляється набагато суворішою.

Як у простенькому детективі, про цих людей, які крадуть голоси своїх же побратимів, не можна сказати нічого кримінального. Як правило це інтелігентна людина з вищою освітою, яка кожний день ходить на роботу, їздить в громадському транспорті…

Але без будь-яких докорів сумління, їх совість продовжує своє існування. Точніше вона почувається скоріше не зовсім комфортно, але отримана за ці злочини винагорода заспокоює душу, і вона переконує себе, що це вже не вперше, і все закінчиться як завжди тихо і без наслідків.

Навіть як для історії сучасної України, на 94-му окрузі було найбільш цинічно і по-хамськи викривлено волевиявлення громадян шляхом застосованої технології крадіжки 31 131 голосу, або кожного третього виборця.

Тобто держава за числовими показниками викреслила для себе не багато, не мало, а всіх виборців цілого району або середньостатистичного райцентру в Київській області! Більшість міжнародних спостерігачів схильні вважати, що нічого подібного свідоме людство ще не знало, і такий випадок варто занести до "Книги рекордів Гінеса".

Описувати технології не буду і не думаю, що це зараз комусь цікаво. І так зрозуміло, що організатором і спонсором цієї оборудки був кандидат від Партії Регіонів - Тетяна Засуха, яка програла вибори і таким чином намагалася вкрасти перемогу, а технічними виконавцями виступили суди і члени окружної виборчої комісії, які визнали недійсними голосування на 27 найбільших дільницях територіального виборчого округу №94.

Сьогодні для мене і для нас всіх як ніколи важливо в публічній площині і виключно в межах правового поля дати суспільну оцінку фальсифікаціям з позиції кожного українця, який саме вчиняв цей злочин.

Як мінімум описати кожний випадок фальсифікацій по кожній окремій дільниці: хто був учасником підробки документів, скільки ці люди отримали винагороди, як прокуратура та суди реагували на звернення громадян про такі злочини, де ці люди працюють, хто їх прикриває і таким чином намагатися припинити це коло вертепу, яке крутиться навколо нас вже 20 років!

Ніщо так не стримує від намагання вчинити злочин, як відповідальність близьких та знайомих, а притягнення до відповідальності і громадський осуд мають бути хорошими прикладом як для нинішніх фальсифікаторів і так і тих, хто, можливо, захоче ризикнути заробити на фальшуваннях волевиявлення у майбутньому.

Починаючи цю роботу, я розраховую на підтримку виборців 94-го округу, які стали свідками і заручниками цього злочину, цинічного нахабства та неповаги до прав своїх громадян, чим оперують владні інститути в інтересах амбіцій і пихатості однієї особи.

 Я також роблю це для всіх небайдужих і тих, хто вірить, що добро має перемогти зло.

А правда, як і майбутнє країни, потребує нашого захисту і підтримки.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)