Записки редакторів УНІАН в екзилі – 5

Четвер, 03 жовтня 2013, 16:30

19 вересня

Любов Жаловага: З початку місяця з УНІАН звільнилися ще троє журналістів...

20 вересня

Л.Ж.: Дощ періщить, телевізійного сигналу немає... Дзвоню в УНІАН – інженерам, завгоспу, айтішникам, – допомогти ніхто не може. Ближче до обіду подзвонили з техвідділу "1+1". Кажуть, коли дощ або мокрий сніг – "кіна" не буде. Виходи два: інтернет або "тарілка". Навіть назвали ціну питання – 1.600 гривень. Правда, вирішувати проблему нікому – Осадчий у відпустці. А обов'язки гендиректора, кажуть, не довірив нікому. Повіз їх з собою на пляж...

23 вересня

Л.Ж.: Взялися за брюссельського кореспондента Сергія Воропаєва. Кажуть: планова ротація, і бути йому шеф-кореспондентом з питань СНД, Митного союзу і ЄЕП. Ще 30 серпня – ! – вахтер Київхімволокна вручила нам 6 перепусток, серед яких була і Сергієва.

Це корпункт тут збиралися йому облаштувати?! Причому Осадчий вперто спростовував переміщення Воропаєва, але жодного разу не прокоментував існування цього документа з печаткою ВОХР.

Отож, ще раз. Ось вона, ця перепустка. Виглядає, як на мене, переконливіше ніж усі заяви Осадчого, разом взяті, про плани щодо Воропаєва.

 Голова НМПУ демонструє перепустку Воропаєва на "Хімволокно"

25 вересня

Л.Ж.: Дощова осінь унеможливлює не лише розвиток новоствореного відділу, а й елементарне його існування. Телевізійний сигнал – з перемінним успіхом.

Здоровий глузд бореться з відповідальністю: та заспокойся ти! Кому вона, та робота, треба? Відповідальність перемагає, і я всерйоз беруся з'ясовувати: невже на час відпустки гендиректора агентство обезголовлене? Кому службову записку передати? – Я думала, що можна попросити водія передати папір: він же за флешкою приїжджає.

Усі, до кого звертаюся в офісах на Хрещатику і Фрунзе, в один голос – в.o. гендиректора немає...

"Та як же таке може бути?!" – кричить моя відповідальність. Приречено і смиренно пишу sms завкадрами, яка, кажуть, теж у відпустці. З відповіддю вона не бариться і підтверджує, що обов'язки Осадчого на час його відпустки не виконує ніхто.

Моя відповідальність – у шоці...

27 вересня

Л.Ж.: Подали позов до Шевченківського райсуду Києва – просимо "іменем України" скасувати наказ Осадчого про наше переміщення.

Сьогодні у мене тут інший персональний охоронець. Теж – "ротація". Ні, це я жартую. Тому, котрий постійно тут, знадобився відгул. Новенького звати Артур. Тут йому дуже подобається: тиша і спокій. Зітхає заздрісно "Пощастило Васі..."

30 вересня

Л.Ж.: Осадчий з Іспанії – ! – офіційно повідомляє "Телекритиці", що відкликають з Брюсселя власкора Воропаєва, і що це просто як у дипломатичному корпусі – ротація. Але водночас заявляє., що Воропаєв такий-сякий працював на інші ЗМІ, і саме у зв'язку із цим – кадрові зміни. Одним словом, "у свідченнях плутається"...

У Брюсселі тим часом прес-конференція за участю Марка Грубера, директора Європейської федерації журналістів і Юрія Луканова, голови НМПУ. Нарешті нагорода знайшла свого героя – це я про те, що Воропаєву нарешті передали його перепустку на Київхімволокно.

"Батьківщина" якось абсолютно несподівано для нас виступила з заявою...

Сьогодні вже два тижні, як я розвиваю один з ключових напрямів агентства одна – за п' ятьох: хто у відпустці, хто на лікарняному. Може, премію попросити?

Я 9 разів дивилась нині топові сюжети про вчорашні ДТП у Тернополі і 8 – у Львові. 9 разів – про суд над міліціонерами, які нібито проґавили Мельника.

Як свідчать дані щомісячного моніторингу, який здійснює Академія української преси спільно з Інститутом соціології НАНУ, частка політичних новин у вересні склала 13% – це найнижчий показник у цьому році.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Убивчий популізм: що не так з тарифною політикою у водопровідній галузі

Як Данія інвестує в успіх України

Наслідки "яєчного скандалу": як минув перший рік роботи Антикорупційної ради при Міноборони

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні