Гендиректор УНІАН розповів, куди переведуть кореспондента із Брюсселя

Понеділок, 23 вересня 2013, 16:20

Брюссельського кореспондента інформагентства " УНІАН " Сергія Воропаєва хочуть перевести на висвітлення питань СНД і МС.

Про це повідомив у своєму коментарі гендиректор агентства Вадим Осадчий

За його словами, агентство повністю оплачувало витрати кореспондента в Бельгії, але він "дозволяв собі співпрацювати з низкою інших ЗМІ, представляючись читачам їхнім спеціальним кореспондентом".

Через це, нібито, керівництво прийняло рішення провести "планову ротацію серед кореспондентів, як це прийнято, наприклад, в дипломатичному корпусі", каже Осадчий.

На заміну Воропаєву вже запросили колишнього шеф-редактора української служби ВВС в Лондоні Ростислава Хотина.

Він, за словами Осадчого, повинен очолити офіс у Брюсселі, зробивши його шеф- кореспондентським офісом по всій Західній та Центральній Європі.

"В той же час, бажаючи використати досвід Сергія (Воропаєва - ред.), ми планували незабаром запропонувати йому посаду шеф-кореспондента із питань СНД, Митного союзу та Єдиного економічного простору", - говорить гендиректор.

Керівництво чекає Воропаєва у Києві, щоб "обговорити його подальше відрядження".

Але той, нібито, виставляє різні фінансові умови "від вимоги 20 місячних окладів в якості компенсації до оплати залишку по кредиту за особистий автомобіль", каже Осадчий, підкреслюючи законність своїх дій.

У понеділок Незалежна медіа-профспілка заявила, що керівництво "УНІАН" намагається звільнити "неугодного" ​​йому брюссельського кореспондента Воропаєва "за прогули".

Ці дії в профспілці пов'язують зі скандальним "переміщенням" редакторів агентства, які раніше виступали проти цензури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News